Bet ištikimieji „Nokia“ fanai, kartu su suomių gamintojais įžengę į išmanumo erą, bet nepatenkinti savo telefonų operacine sistema, galbūt galės džiaugtis – dalis darbuotojų, dirubsių „Nokia“ buriasi į kompaniją „Newkia“, kuri, kaip teigiama, kurs išmaniuosius telefonus su „Android“ operacine sistema.

Buvęs Ramiojo vandenyno ir Azijos regiono generalinis direktorius Thomas Zilliacus teigia, kad „Nokia“ įrenginiai ir „Android“ sistema – jo sena svajonė, ir jis jau rinko fondus įsigyti „Nokia“, bet tuo metu pasimaišė „Microsoft“, o su jų pasiūlymu konkuruoti nepavyko.

T. Zilliacuso teigimu, tokia „Nokios“ ir „Android“ sąjunga sudomino jau daug investuotojų, ir vadovas optimistiškai planuoja, kad jau kitais metais „Newkia“ sėkmingai funkcionuos, o per 2014-ųjų Kalėdas sulauksime ir pirmųjų modelių.

Žvelgiant grynai juridiškai, „Microsoft“ įsigijo tik „Nokia“ techninės įrangos divizją, tad kokia nors kita kompanija techniškai gali nusipirkti pvz. „PureView“ technologiją ar kokio telefono modelio patentą, bet ar toks scenarijus kada nors taps realybe – jau kitas klausimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)