Šią žinią džiugiai turėtų sutikti tie, kurie kažkada yra numetę telefonus ant žemės ir sudaužę jų ekranus. Nepaisant visų išmaniųjų telefonų technologijų patobulinimų, jų ekranai visada buvo silpnoji grandis: jie ne tik greitai dūžta, bet ir pakeitimas labai brangiai kainuoja.

CNN Money rašo, kad „Corning“ mokslininkai išbandė skirtingas stiklo savybes įvairių „patvarumo testų“ metu, teigiama kompanijos išplatintame vaizdo siužete, kuriame galima matyti akimirkas iš naujojo ekrano pristatymo renginio Kalifornijos (JAV) Palo Alto mieste.

„Corning“ technologijos patikimumo vadybininkas Joshas Jacobsas tvirino, kad mokslininkai stiklą bandė sudaužyti su beisbolo lazdomis, oriniais šautuvais, užtaisytais televizijos valdymo pulteliais. Jis pasakojo, kad „kankinimo kambarys“ turi ir krušos mašiną, ir deimantinį galiuką turintį braižiklį.

Tačiau su „Gorilla Glass 5“ buvo atliekami kiek švelnesni bandymai, atspindintys telefono naudotojų patirtį. Telefonas buvo išmestas ant gruoblėto paviršiaus iš žmogaus pečių ir liemens aukščio. „Gorilla Glass 5“ sėkmingai atlaikė 80 proc. kritimų.

J. Jacobs sakė, kad stiklas išlaikė ir mokslininkų atliktą susibraižymo tekstą, kurio metu stiklas buvo įdėtas į kibirėlį su raktais, monetomis ir kosmetika – tuo, ką „rastumėte moters rankinėje“.

Produkto vadybininkas tvirtino, kad „Gorilla Glass 5“ stiklu padengtus telefonų ekranus jau bus galima pamatyti besibaigiant šiems metams. Tvirtinama, kad „Corning“ bendradarbiaus su įvairiais telefonų gamintojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)