Ir ne tik: „emotikonų“ sąrašą papildė vaiduokliai, ateiviai, velniai, angelai ir veidukai su gana specifiniais galvos dangalais, reprezentuojančiais kai kurias profesijas ir konfesijas. O ilgiau palaikius patikusią piktogramą sistema pasiūlo rinktis patinkantį odos atspalvį iš gana plataus spektro. Tiesa, tai galioja tik toms piktogramoms, kur veidukas yra vieno, o ne dviejų, trijų ar keturių žmonių.

Pirmoji „emotikonų“ sąrašo papildymo banga nuvilnijo šių metų vasarį – panašu, kad „Apple“ nusprendė, jog sprendimas pasiteisino.

Naujosios piktogramos pasiekiamos žmonėms, įsidiegusiems „iOS 8.3“ versiją (tą padaryti galima jau dabar). Jei sistemos atnaujinimas jums nepasisiūlė automatiškai, jo galima ieškoti rankiniu būdu. O greta veidukų atnaujinime atsirado belaidės „CarPlay“ funkcijos palaikymas, „Google“ dviejų etapų autentifikavimo procesas, pataisytos kai kurios klaidos. Išskirtinai „iPhone 6 Plus“ naudotojams atsirado naujų teksto formatavimo galimybė – teksto pajuodinimo, pabraukimo ar pakreipimo funkcija.

O štai gavusieji tokius „emotikonus“ žinutėmis, tačiau savo „Apple“ įrenginiuose neturintys naujosios sistemos versijos, gali būti šiek tiek išgąsdinti: vietoje naujų draugiškų veidukų jie matys pilkas ateivių galvas mažuose langeliuose.

Jei žinutė siunčiama į „Android“ įrenginį – visai kita kalba. Nors naujieji „emotikonai“ teoriškai turėtų būti universalūs, kaip apibrėžiama „Unicode“ konsorciumo 2014 metų gairėse, teorija nuo praktikos gali gerokai skirtis. Labiausiai pasaulyje paplitusios mobiliųjų įrenginių operacinės sistemos naudotojai žinutėse gali matyti visai kitokius paveikslėlius, nei juos mato siuntėjas, turintis įrenginį su „iOS 8.3“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)