„Facebook“ būstinėje „Menlo Park“ Kalifornijoje surengtoje klausimų ir atsakymų sesijoje M. Zuckerbergas pareiškė, kad toks mygtukas leis žmonėms išreikšti daug įvairių emocijų – nuo pasipiktinimo iki liūdesio.

Anot M. Zuckerbergo, „Facebook“ jau beveik pasirengęs išbandyti šią seniai laukiamą naujovę.
Mygtuko „nepatinka“ „Facebook“ bendruomenės nariai reikalauja jau seniai. Mygtukas „patinka“ atsirado prieš šešerius metus, 2009 metais.

„Žmonės mygtuko „nepatinka“ reikalauja jau labai seniai. Šimtai žmonių išreiškė tokį pageidavimą, o šiandien ypatinga diena, nes galiu oficialiai patvirtinti, kad procesas vyksta, mes jau dirbame ir gana greitai pradėsime bandymus“, – susirinkusiems antradienį pareiškė M. Zuckerbergas.

Facebook vadovas Markas Zuckerbergas

Nepaisant to, „Facebook“ steigėjas pabrėžė nenorįs, kad naujasis mechanizmas būtų naudojamas „sumenkinti“ kitų žmonių pasisakymus. Anot M. Zuckerbergo, naujasis mygtukas bus skirtas tokiems atvejams, kaip „liūdnos žinutės“. Kitaip tariant, tai veikiausiai nebus tiesiogiai „not like“ arba „dislike“. Įvairūs informacijos šaltiniai pradėjo spėlioti, kaip iš tiesų vadinsis galutinė mygtuko versija, kokią emociją ji išreikš. Dažniausiai užsienio žiniasklaidoje šmėžuojantis spėjimas yra „sorry“ (liet. gaila, atsiprašau), bet esama ir tokių spėjimų, kaip „hug“ (liet. apkabinimas).

Tokio mygtuko pagrindinė paskirtis veikiausiai būtų ne parodyti nepasitenkinimą matoma informacija, bet parodyti dėmesį tokiose situacijose, kai sakyti „man tai patinka“ būtų nejautru.

Socialinės žiniasklaidos specialistė profesorė Andrea Forte iš Drexelio universiteto Filadelfijoje sako, kad tikrai nebus taip, kad žmonės pradės piktnaudžiauti mygtuku „nepatinka“.

„Manau, kad naujasis mygtukas bus naudojamas norint išreikšti neigiamas emocijas (pavyzdžiui, susierzinimą dėl sraute iššokančių reklamų), tačiau labai abejoju, ar žmonės pradės masiškai spausti „nepatinka“ prie bičiulių vaikų, šunų, kačių ar eksperimentų virtuvėje nuotraukų“, – elektroniniame laiške teigia profesorė.

„Įtariu, kad dažniausiai „nepatinka“ bus naudojamas reiškiant lengvą nepritarimą ar solidarumą atsitikus nelaimei“, – tvirtina A. Forte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)