Išankstiniais Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, šių metų pirmojo pusmečio pabaigoje mobiliojo ryšio skvarba Lietuvoje siekė 79 proc., o 2004 metų pradžioje - 63 proc. Birželio pabaigoje šalyje buvo 2,72 mln. mobiliojo ryšio vartotojų - maždaug 25 proc. daugiau nei sausio pradžioje (2,17 mln.).

"Mobiliojo ryšio paslaugos tampa vis labiau ir labiau prieinamos. Beveik kiekvienas gali sau leisti turėti mobiliojo ryšio telefoną - tai lėmė ir aštri operatorių konkurencija", - sakė mobiliojo ryšio bendrovės "Bitė GSM" generalinis direktorius Jesperas Theillas Eriksenas (Jesperas Tailas Eriksenas).

Jis prognozavo, kad mobiliojo ryšio vartotojų daugės iki metų pabaigos, tačiau ne taip sparčiai, kaip pirmąjį pusmetį. J. T. Eriksenas taip pat tvirtino, jog, augant mobiliojo ryšio skvarbai, vis daugiau vartotojų nusprendžia įsigyti dvi ar daugiau SIM korteles.

Su tuo vieningai sutinka ir kiti operatoriai.

"Įvertinus skirtingas operatorių metodikas, toks deklaruojamų vartotojų skaičius gali būti. Tačiau reali skvarba yra gerokai mažesnė - apie 65 proc., nes tampant išankstinio mokėjimo paslaugos vartotoju įėjimo barjeras yra lygus nuliui", - sakė antros pagal klientų skaičių mobiliojo ryšio bendrovės "Tele2" komercijos direktorius Pranas Kuisys.

Pasak jo, įvairios operatorių akcijos pritraukia nuolaidų ieškančių klientų, todėl nemažai vartotojų kurį laiką naudojasi kelių bendrovių paslaugomis.

Didžiausia šalies mobiliojo ryšio bendrovė "Omnitel", pristatydama pusmečio rezultatus, skelbė, kad šiuo metu mobiliojo ryšio skvarba siekia apie 70 proc., o iki metų pabaigos turėtų pasiekti 80 proc.

"Omnitel" pateikė rinkos tyrimo duomenis, kad ne mažiau kaip 11 proc. šalies mobiliojo ryšio abonentų turi daugiau nei dvi SIM korteles, todėl duomenys apie mobiliojo ryšio skvarbą nėra tikslūs.

"Jau esame pastebėję ir ateityje bus, jog vieną mėnesį mobiliojo ryšio skverbtis didėja, o kitą - mažėja. Vis daugiau tokių klientų, kurie nusiperka daugiau SIM kortelių, kad pasinaudotų mobiliojo ryšio operatorių akcijų privalumais. Po akcijos laikinai naudota kortelė išmetama, tai iškreipia abonentų rinkos vaizdą", - tuomet sakė "Omnitel" prezidentas Antanas Zabulis.

Pasak Ryšių reguliavimo tarnybos Telekomunikacijų departamento direktoriaus pavaduotojo Felikso Dobrovolskio, jei fiksuotas ryšys paprastai skirtas šeimai, tai mobilųjį telefoną siekia įsigyti beveik kiekvienas asmuo.

"Prie vartotojų skaičiaus augimo prisideda ir tai, kad kai kurie besinaudojantys įmonių mobiliaisiais telefonais įsigyja dar vieną numerį asmeniniams tikslams. Įtakos taip pat turi ir operatorių konkurencija", - sakė F. Dobrovolskis.

Jo teigimu, kai kuriose Europos šalyse mobiliojo ryšio skvarba viršija 100 proc., todėl Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojų skaičius nestebina.

Pusmečio pabaigoje "Omnitel" skelbė turinti 1,14 mln. abonentų, o bendrovė "Bitė GSM" pranešė, jog jos tinklu besinaudojančių klientų skaičius birželio pabaigoje buvo 739 tūkst. "Tele2" duomenų neskelbia, tačiau bendrovės klientų skaičius viršija 800 tūkst.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją