2013 metais įvykdyto sandorio metu „Microsoft“ už 9,5 mlrd. JAV dolerių (iš kurių 7,6 mlrd. jau nurašyta į nuostolius) įsigijo Suomijos įmonės „Nokia“ mobiliųjų telefonų gamybos padalinį – šio sandorio sumanytojas buvo tuometinis bendrovės vadovas Steve'as Ballmeris.

Anuomet sandoris vertintas kaip bandymas bendromis „Microsoft“ ir „Nokia“ inžinierių pajėgomis pasipriešinti „Apple“ bei „Google“ dominavimui išmaniųjų telefonų rinkoje. Tačiau net ir bendros pajėgos nesuteikė galimybės sukurti kažką, kas galėtų sustabdyti ar bent jau pristabdyti konkurentus.

Nepaisant to, kad „Windows Phone“ dalis išmaniųjų įrenginių rinkoje prieš dvejus metus ir taip jau buvo ganėtinai menka (IDC duomenimis – 3,2 proc), du pastaruosius metus šios sistemos popieriai buvo tokie prasti, kad jos dalis rinkoje susitraukė iki 2,7 procentų.

Bet „Microsoft“ generalinis direktorius rankų nenuleidžia: duodamas interviu leidiniui „ZDNet“, S. Nadella pažadėjo, kad dar šiemet išvysime du „aukščiausios klasės“ „Lumia“ įrenginius.

„Praėjusios savaitės pranešimas buvo ne apie kokius nors mūsų vizijos ar strategijos pokyčius, bet jame neabejotinai buvo kalbama apie mūsų požiūrio į veiklą keitimą. Neketiname leisti po naują telefoną kasdien. Sutelksime dėmesį į kelis telefonus, kurie iš tikrųjų gali padidinti rinkos dalį, kurie pademonstruoja mūsų unikalumą“, – sakė korporacijos vadovas.

Ir pridūrė, kad jeigu joks kitas išmaniųjų telefonų gamintojas nesiims „Windows“ įrenginių gamybos, tą darys patys „Microsoft“. Nors galutinis tikslas – kad būtų kuo daugiau įrenginių su „Windows 10“ sistema.

S. Nadella taip pat sakė, kad korporacijos sprendimas leisti nemokamai atnaujinti esamas „Windows“ sistemas į „Windows 10“ taip pat pabrėžia jų tikėjimą mobiliosios „Windows“ platformos ateitimi.

Nors dauguma žmonių pažintį su „Windows 10“ pradės nuo pilnaverčių kompiuterių, „Microsoft“ tikisi, kad galimybė naudotis tomis pačiomis programėlėmis įvairiausiose platformose – nuo stalinių kompiuterių iki telefonų ir „Xbox“ žaidimų kompiuterių – padidins jų sistemos patrauklumą vartotojams.

„Darysime viską, ką galime, kad matytume pažangą telefonuose. Jeigu pradėsite naudotis „Windows“ kompiuteryje, norėsite jais naudotis ir telefone. Nesvarbu, ar „Windows“ naudosite dėl „HoloLens“, ar dėl „Xbox“, ar dėl stacionaraus kompiuteriuose – visi jie turės ryšį ir su telefonu“, – sakė S. Nadella.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)