„Šis įsigijimas paspartins „Microsoft“ augimą žaidimų, žaidžiamų mobiliuosiuose įrenginiuose, asmeniniuose kompiuteriuose, konsolėse ir debesyje, sektoriuje bei suteiks pagrindą bendrovės metavisatai“, – sakoma „Microsoft“ pranešime.

Kalifornijoje įsikūrusi „Activision Blizzard“ susidūrė su virtine darbuotojų protestų ir išėjimų iš darbo. Taip pat jai yra pareikštas ieškinys, kuriame teigiama, kad bendrovė leido sukurti toksiškas darbo sąlygas, o darbuotojos moterys susidūrė su seksualiniu priekabiavimu.

Per pastaruosius septynis mėnesius bendrovė gavo apie 700 pranešimų apie seksualinės prievartos, priekabiavimo ar kito netinkamo elgesio atvejus, o kai kuriais atvejais – po kelis atskirus pranešimus apie tą patį incidentą, teigia „The Wall Street Journal“.

Beveik 20 proc. iš 9,5 tūkst. „Activision Blizzard“ darbuotojų pasirašė peticiją, raginančią generalinį direktorių Bobby Koticką atsistatydinti.

Susijungimas su „Activision Blizzard“ leis „Microsoft“ tapti trečia didžiausia vaizdo žaidimų kūrėja pagal pajamas, nusileidžiančia tik „Tencent“ ir „Sony“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)