Samsung programėlė „Disable_Windowsupdate.exe“, skirta korėjiečių kompanijos programinės įrangos atnaujinimui, neleidžia atsinaujinti visai operacinei sistemai, išjungdama „Windows 8.1“ atnaujinimų tarnybą.

Vartotojams apie tai nepranešama, ir netgi jei atnaujinimų centras įjungiamas savarankiškai, po sistemos perkrovimo jis vėl išjungiamas. Apie kokius „Samsung“ kompiuterius kalbama, šaltinis nutylėjo.

„Samsung“ atstovai tikina, kad visa tai daroma tam, jog nebūtų diegiamos nesuderinamos tvarkyklės, pavyzdžiui, skirtos USB 3.0 sąsajai. Tikėtina, kad kai kuriuose „Samsung“ kompiuteriuose USB 3.0 neveikia su standartinėmis tvarkyklėmis, tačiau dėl to neleisti atsinaujinti visai operacinei sistemai, anot ekspertų – gana abejotinas sprendimas.

Ekspertai pastebėjo, kad „Samsung SW Update Tool“ gali įdiegti minėtą programėlę per nesaugų susijungimą. Tai reiškia, kad į vartotojų kompiuterius gali būti įdiegta kenkėjišką įranga, jei „Samsung“ serveris būtų „nulaužtas“, padirbtas skaitmeninis sertifikatas arba įsilaužta į atnaujinimų pristatymo mechanizmą.

Domitės mokslo ir technologijų naujienomis? Skaitykite jas ir „Facebook“ socialiniame tinkle!