S. Nadella šiuo metu vadovauja „Microsoft“ Debesinių ir verslo paslaugų padaliniui, kuriančiam ir valdančiam įmonės kompiuterines platformas bei įrankius programoms rengti, rašo BBC.

Rugpjūtį S. Ballmeris paskelbė, kad per artimiausius 12 mėnesių atsistatydins. Sklinda gandai, kad į jo postą buvo svarstomos kandidatūros iš įvairiausių pramonės sričių.

„Microsoft“ taip pat paskelbė, kad bendrovės įkūrėjas Billas Gatesas pasitrauks iš korporacijos direktorių tarybos vadovo posto, tačiau liks technologijų konsultantu.

B. Gateso poziciją užims nepriklausomas valdybos narys Johnas Thompsonas.

J. Thompsonas vadovavo naujo „Microsoft“ direktoriaus paieškoms. Jo teigimu, praėjusiais metais buvo įvardinti daugiau nei 100 potencialių kandidatų į šį postą.

44 metų S. Nadella gimė Indijoje. Dirbti „Microsoft“ jis pradėjo 1992 metais, jis turi elektronikos, kompiuterių mokslo ir verslo administravimo sričių išsilavinimą.

Anksčiau ir vadovavo bendrovės tarnybinių stočių ir įrankių verslui, tuomet buvo paskirtas vadovauti padaliniui, kuris sukūrė „Coud OS“ paslaugą. Pastarąją naudoja „Bing“, „Skype“ ir „Xbox Live“.

Investuotojai jau kurį laiką reikalavo pakeisti „Microsoft“ vadovybę – jų teigimu, siekiant inovatyvumo ir didesnio pelningumo reikia rimtų permainų.

Tačiau kritikai nurodo, kad S. Nadella neturi įmonių valdymo patirties – jau nekalbant apie tokius gigantiškus darinius, kaip „Microsoft“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)