Suomijos universitete programa startuos šių metų gegužės mėnesį. Tikimasi, kad „AppCampus“ pritrauks tūkstančius aplikacijų pasiūlymų iš studentų ir verslininkų visame pasaulyje. Aalto universitetas programai ir programėlių kūrėjams suteiks patalpas, mokymų paslaugas, akademinių ir verslo ryšių tinklus, rašoma pranešime spaudai.

Mobiliųjų programėlių kūrėjai „AppCampus“ taip pat gaus mobiliųjų technologijų, dizaino ir valdymo patogumo mokymus, finansavimą programėlėms ir mobiliosioms paslaugoms kurti. Savo sukurtas aplikacijas programos dalyviai galės kelti į „Windows Phone Marketplace“ ir „Nokia Store“ programėlių parduotuves.

„AppCampus“ suteikia unikalią galimybę kūrėjams įgyvendinti savo idėjas ir sukurti pasaulinio lygio mobiliuosius produktus, – sakė Klaus Holse, „Microsoft“ prezidentas vakarų Europai. – Norime atverti naują puslapį mobiliųjų programėlių rinkos istorijoje ir sustiprinti Suomijos, kaip mobiliųjų technologijų lyderės, vaidmenį. Tokios investicijos į idėjas jų ankstyvoje stadijoje retai pastebimos rinkoje, todėl ši programa parodo, kad „Nokia“ ir „Microsoft“ labai vertina Suomijoje sukauptą kompetenciją.“

Mobiliųjų programėlių kūrėjai gali teikti paraiškas „AppCampus“ programos stipendijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją