Programėlių kūrėjai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Kipro, Maltos, Panamos, Dominikos respublikos, Hondūro, Bolivijos Bahreino ir Jamaikos „Play Store“ parduotuvėje leidėją galės registruoti kaip prekeivį (angl. merchant), rašo phonearena.com.

Šios naujai atsivėrusios durys reiškia, kad mūsų šalies programėlių kūrėjai galės iš savo produktų uždirbinėti neinant aplinkiniais keliais – anksčiau tiesiausias kelias į uždarbį per „Play Store“ būdavo tarpinės (arba pagrindinės) bendrovės registravimas, pavyzdžiui, JAV ar Jungtinėje Karalystėje ir pardavimų vykdymas per ją.

Šiuo metu teisę uždirbti iš programėlių ar paslaugų programėlių viduje (angl. In-app purchase) jau turi 74 skirtingų valstybių bendrovės. 20 iš šių valstybių kaip pagrindinę atsiskaitymo priemonę interneto parduotuvėje naudoja JAV dolerius, 17 – eurus.

Lietuvos programėlių kūrėjai svarsto, kad tokį sprendimą „Google“ galėjo priimti dėl kelių priežasčių: pirma – kad Lietuvos oficialus piniginis vienetas nuo sausio 1 d. yra euras; antra- į Lietuvą praėjusiais metais persikėlė nemažai mobiliųjų žaidimų kūrėjų iš Rusijos (pavyzdžiui, „Game Insight“), be to, yra ir sėkmingai dirbančių Lietuvoje įsteigtų „Android“ žaidimus kuriančių bendrovių, tokių kaip „Nordcurrent“.

Pilną valstybių ir jose registruotiems kūrėjams teikiamų galimybių sąrašą galima peržiūrėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)