Įmonė pranešė, kad vidurdienį atliekant vieno iš nepertraukiamo maitinimo šaltinių profilaktinius darbus įmonės „Baltnetos komunikacijos“ duomenų centre, įvyko elektros gedimas vienoje iš dviejų elektros tiekimo grandinių.

Dėl to buvo sutrikdytas vieno duomenų perdavimo įrangos modulio darbas. Modulis persikrovė ir perėjo į gamyklinių parametrų darbo režimą, taip dalis interneto ryšio paslaugų tapo neprieinamos.

Anot įmonės, atkūrus reikiamus nustatymus, sutrikimas pašalintas ir 14.07 val. didžioji dalis interneto paslaugų veikė kaip įprasta.

„Tokio tipo sutrikimai pasitaiko itin retai, mūsų duomenų centrų paslaugų pateikiamumas atitinka „Tier 3“ lygį ir siekia 99,982 procento. Galutinai išanalizavę šio sutrikimo aplinkybes, ketiname peržiūrėti savo procesus ir užtikrinti, kad ateityje tokių situacijų būtų išvengta“, – BNS persiųstame pranešime cituojamas „Baltnetos“ technikos direktorius Audrius Žemgulis.

Bendrovė teigia, kad sutrikimą pajuto ne visi „Baltnetos“ klientai. Iš viso „Baltnetos komunikacijos“ teikia debesų kompiuterijos ir kitus IT bei duomenų perdavimo sprendimus daugiau kaip 4 tūkst. klientų Lietuvoje ir užsienyje.

Dėl gedimo buvo sutrikusi Vyriausiosios rinkimų komisijos, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT), bendrovės „Diginet“ valdomų skelbimų portalų, naujienų agentūros BNS, kitų veikla.

„Baltnetos“ klientai taip pat yra mėsos perdirbimo įmonių grupė „Biovela“, telekomunikacijų bendrovė „Bitė“, inžinerinių sprendimų įmonė „Fima“, maitinimo įstaigų tinklas „Čili pica“.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)