Lietuvių sukurta platforma, padedanti telekomunikacijų bendrovėms apsaugoti savo klientus nuo kibernetinių atakų, atsidūrė tarp technologijų lyderių iš viso pasaulio, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pasaulinio ekonomikos forumo technologijų pionierių bendruomenę sudaro bendrovės, kurios kuria, plėtoja ir diegia naujas technologijas bei inovacijas ir daro reikšmingą įtaką verslui bei visuomenei. Pagal šiuos kriterijus technologijos pionierius šiemet atrinko daugiau nei 60 akademikų, verslininkų, investuotojų ir įmonių vadovų atrankos komitetas. Anksčiau šį apdovanojimą taip pat yra gavusios pasaulinėje rinkoje pripažintos įmonės: „Airbnb“, „Google“, „Kickstarter“, „Mozilla“, „Spotify, „Twitter“, „Wikimedia“ ir kitos.

„Sveikiname „CUJO AI“ šiais metais papildžius technologijų bei inovacijų lyderių gretas. Visos technologijų pionierių sąraše atsidūrusios bendrovės yra ne tik matomos kaip savo rinkos lyderės, bet ir stipriai prisideda prie Ketvirtosios pramonės revoliucijos, todėl tikime, kad ateinančiais metais būtent šios įmonės darys didžiausią įtaką visai pramonei ir visuomenei“, – teigė Pasaulio ekonomikos forumo „Technologijų pionierių“ vadovė Fulvija Montresor.

Pasak Pasaulio ekonomikos forumo atstovės, šiemet daugiau nei pusė (54 proc.) bendrovių yra iš už JAV ribų esančių regionų ir atstovavo beveik visus žemynus. F. Montresor teigimu, sritys, į kurias daugiausiai orientuojasi technologijų pionieriai, įvairios, bet dėsningos: dirbtinis intelektas, daiktų internetas, biotechnologija, autonominės transporto priemonės, kibernetinis saugumas, robotų pramonė ir kt.

„Mūsų komandai tai didelis ir svarbus įvertinimas. Malonu būti pripažintiems Pasaulio ekonomikos forumo bei prisijungti prie novatoriškos technologijų pionierių bendruomenės. Mūsų misija yra užtikrinti saugų telekomunikacijų ryšį ir pagerinti išmaniųjų namų patirtį visame pasaulyje. 2015 m. pastebėjome šią problemą ir iš karto pradėjome savo sprendimuose naudoti dirbtinio intelekto technologiją. Kadangi nuolat augame ir plečiamės, prie savo komandos visuomet laukiame prisijungiant programuotojų, duomenų analitikų bei testuotojų ir Lietuvoje“, – sako Einaras von Gravrockas, vienas iš „CUJO AI“ įkūrėjų, įmonės generalinis direktorius.

Bendrovei „CUJO AI“ tapus vienai iš technologijų pionierių, Einaras von Gravrockas dalyvaus Pasaulio ekonomikos forumo naujosios 2018 metų čempionų lygos susitikime Kinijoje. Daugelis pionierių taip pat dalyvaus ir metiniame susitikime Šveicarijos kurorte Davose ir artimiausius dvejus metus prisidės prie forumo iniciatyvų.

Nuo įkūrimo 2015 m. „CUJO AI“ komanda greitai išaugo iki 150 darbuotojų. Beveik 100 jų dirba bendrovės biuruose Vilniuje ir Kaune. Lietuvos komandose dirba programuotojai, testuotojai, kibernetinio saugumo ir didžiųjų duomenų (angl. big data) specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)