2011 m. Lietuvoje sukurtas startuolis „CGTrader” valdo internetinę skaitmeninių 3D modelių prekyvietę, kuri suteikia galimybę dizaineriams, gamintojams ir 3D spausdinimo entuziastams pirkti, parduoti ir dalintis skaitmeniniais 3D modeliais. Sparčiai augančioje internetinėje platformoje patalpinta daugiau nei 45 tūkst. profesionalių dizainerių sukurtų 3D modelių, kuriuos galima įsigyti, parsisiųsti ir atsispausdinti – tai galima daryti net nekeliant kojos iš namų. Šiuo metu „CGTrader” paslaugomis naudojasi daugiau negu 35 tūkst. profesionalių dizainerių, rašoma pranešime spaudai.

„Kai tik 3D spausdinimas taps prieinamas namų vartotojams, skaitmeniniai 3D modeliai bus naudojami vartotojams skirtų fizinių produktų gamybai. Būtent modelių asortimentas ir jų panaudojimo galimybės yra esminis veiksnys, įtakojantis trimačio spausdinimo ekosistemos plėtrą. Mūsų platforma skirta tam, kad profesionalūs dizaineriai ir kūrybingi žmonės galėtų dalintis aukštos kokybės modeliais ir patogiai pasiūlytų juos įsigyti pirkėjams visame pasaulyje, išvengiant sudėtingų platinimo, sandėliavimo ir logistikos procesų. Mes tikimės, kad „Intel Capital“ ir „Practica Capital“ pasitikėjimas mumis leis ir toliau plėtoti šį projektą ir kartu pasieksime dar įspūdingesnių rezultatų“ - sako projekto įkūrėjas ir vadovas Marius Kalytis.

„Trimačio spausdinimo segmento galimybės – milžiniškos. Matome, kad „CGTrader“ turi stiprius pagrindus ir tikime, kad įmonė tinkamai pasinaudos augančia „užfiksuok, sukurk, atspausdink“ tendencija“,- sako Marcin Hejka, „Intel Capital“ vadovas Rytų Europai, Vidurio Azijai ir Afrikai. „CGTrader“ yra vienas iš puikių pavyzdžių, kaip inovatyvi komanda iš Centrinės ir Rytų Europos sugeba sukurti globaliai sėkmingą sprendimą.“

„CGTrader“ – tai sparčiai auganti įmonė, kuri jau dabar užima solidžias pozicijas 3D spausdinimui skirtų modelių rinkoje ir siekia tapti šios rinkos lydere. Dirbdami kartu ir suteikdami komandai reikalingus įrankius mes džiaugiamės turėdami galimybę prisidėti prie jos plėtros planų įgyvendinimo.” - teigia „Intel Capital” investicijų direktorius Klausas Konradas.

„Practica Capital“ jau yra investavusi į „CGTrader“ ankstesniame etape per savo valdomą „Practica Seed Capital“ fondą. Šiame antrajame investicijų pritraukimo etape dalyvavo „Practica Venture Capital“ fondas. „Mus nustebino „CGTrader“ komandos sugebėjimai pritraukti 3D spausdinimui skirtus modelius, taip plečiant ir ugdant profesionalių 3D dizainerių bendruomenę. 3D spausdinimo technologijomis naudosis vis daugiau ir vis įvairesnių pramonės šakų, ši technologija taps ir paprastų vartotojų įrankiu, o „CGTrader“ komanda gerai supranta kaip kuriamas ir platinamas skaitmeninis 3D turinys“,- sako Petras Mičiūnas, „Practica Capital” partneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)