Pirmiausia reikėtų paminėti telefono išvaizdą: neseniai „Apple“ netgi per Jungtinės Karalystės Reklamos standartų administraciją aiškinosi kuris telefonas yra plonesnis - „Apple iPhone 4“ ar „Samsung Galaxy S II“, mat abu gamintojai reklamuoja savo gaminius kaip ploniausius išmaniuosius telefonus. Nors administracijos sprendimas buvo palankesnis „Apple“, abi bendrovės tikriausiai gautų į skudurus nuo LG jei pastarieji taip pat sumanytų „Optimus Black“ vadinti ploniausiu („Apple iPhone“ storis 9,3 mm, „Samsung Galaxy S II“ 8,71 mm ploniausioje vietoje ir 9,91 mm storiausioje, „LG Optimus Black“ storis – 9,2 mm ir be sustorėjimų). Telefono ilgis ir plotis yra 122 ir 64 mm atitinkamai.

Bendras telefono dizainas yra be didelių gudrybių – iš esmės tai didelis ekranas juodoje dėžutėje su nežymiai užapvalintais šonais. Atrodo, šonų užapvalinimo gudrybė nedidelė, bet rankoje patogu. Ir svoris džiuginantis – tik 109 gramai.

Įjungus telefoną į akis žiebia tai, kuo LG labiausiai reklamuoja savo gaminį – ryškus ekranas (LG teigimu – ryškiausias pasaulyje). Tokiame ekrane šį bei tą galima įžiūrėti netgi lauke, šviečiant saulei.

Telefono veikimas yra visiškai neišskirtinis – tai paprastas „Android“ telefonas, kitaip tariant, jeigu tik kils noras, telefoną galėsite prisiderinti savo reikmėms. Galbūt nelabai maloniai nuteikia švelniai šildanti telefono nugarėlė ilgesnį laiką šviečiant ekranui – po ilgesnio laiko šildymas tampa gerai juntamu kaitinimu.

Šildymas yra akivaizdus ženklas, kad akumuliatorius yra labai aktyviai naudojamas, tačiau nepasitaikė dienos, kai telefoną reikėtų įkrovinėti dažniau nei du kartus, nes telefono akumuliatoriaus talpa yra santykinai nemaža - 1500 mAh. O išmaniųjų telefonų šeimininkai su būtinybe kiekvieną vakarą įkrovinėti akumuliatorių tikriausiai jau susitaikė.

Telefono fotoaparatas, atrodytų, neišskirtinis – 5 MP, bet nuotraukų kokybė yra gana neprasta, užfiksuoti atvaizdai pakankamai geri, žiūrint į juos kompiuteryje. Sumontuota LED blykstė. Filmuojant fiksuojamas vaizdas gana greitai, per nepilną sekundę, prisitaiko prie apšvietimo sąlygų ir pašviesina arba patamsina vaizdą pagal poreikį.

Turbūt pagrindinis telefono trūkumas yra šiandieniniu suvokimu ganėtinai riboto pajėgumo procesorius – vienas branduolys, 1 GHz sparta. Kartais tai į akis per daug nekrenta, tačiau jeigu reikia padidinti ar sumažinti žemėlapio mastelį, vartyti interneto puslapiu ar peržiūrinėti nuotraukas tai gali šiek tiek erzinti – trūkčiojimas yra tikrai juntamas. Kitas gana rimtas trūkumas yra smarkiai ribota vidinė telefono atmintis – tik 1,5 GB, iš jų didžiąją dalį suryja operacinė sistemą. Be abejo, nuolatinės atminties kiekį galima išplėsti „microSD“ kortele – neseniai maksimali jų talpa išplėsta iki 64 GB.

Šauniausia telefono savybė yra jo kaina – apie 1000 litų be sutarties. Nors telefono techninės charakteristikos ir nėra pažangiausios jeigu lygintume su šiandieniniais flagmanais, tame pačiame kainos segmente būtų sunku rasti palyginamos kokybės konkurentų gaminį.

Nuotraukų galerijoje - „LG Optimus Black“ ir jo vizualinis palyginimas su „Apple iPhone 4“:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją