Didžiausia pasaulio asmeninių kompiuterių gamintoja įsigijo IBM serverių verslą už 2,3 mlrd. JAV dolerių, o iš „Google“ nupirko JAV mobiliųjų telefonų gamintoją „Motorola Mobility“ už 2,91 mlrd. JAV dolerių. Pati „Google“ už šią daugiau kaip prieš dvejus metus sumokėjo 12,5 mlrd. JAV dolerių.

Investuotojai pradėjo „Lenovo“ akcijas pardavinėti jau praėjusią savaitę, nes verslininkams kyla klausimų dėl „Motorola“ pelningumo.

Ketvirtadienį, prieš akcijų biržoms užsidarant Naujųjų metų šventėms, „Lenovo“ akcijų vertė sumenko 8 proc. Vėliau, antradienį, po pardavimų pradžios jos smuko daugiau nei 15 proc.

Verslininkams kyla klausimų, kaip technologijų milžinė ketina integruoti naujai įsigytas įmones savo vykdomoje strategijoje, tačiau rinkų analitikai nurodo, kad rezultatai paaiškės ne anksčiau kaip po 18-24 mėnesių.

„Bendrovėje vyksta svarbūs pokyčiai. Žaidimų pramonė persikelia iš asmeninių kompiuterių į planšetinius bei įvairius kitus integruojamus prietaisus, taip pat šiuo metu populiari debesijos kompiuterija, keičianti visą IT kompiuterijos ir duomenų saugojimo sampratą“, - sakė Manojus Menonas iš „Frost and Sullivan“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)