IT giganto vadovai pabrėžia, kad jie niekada negirdėjo apie tokią programą. „JAV vyriausybė neturi nei tiesioginės prieigos, nei back door priėjimo prie informacijos, kuri saugoma mūsų duomenų centruose“, – savo tinklaraštyje teigia „Google“ generalinis direktorius Larry Page'as.

Amerikiečių ir britų laikraščiai buvo nurodę, kad „Google“, „Yahoo“, „Apple“ ir „Facebook“ vartotojų stebėjimas vyko nuo 2007 metų. Visa tai buvo argumentuojama noru kovoti su JAV išorinėmis grėsmėmis. Remiantis oficialia „Google“ konfidencialumo politika, vartotojų privatūs duomenys gali būti pateikti atitinkamoms institucijoms tik tuomet, kai to reikalauja galiojantys įstatymai, yra teismo nurodymas arba vyriausybės užklausa.

Kompanijos „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas pasielgė kaip L. Page'as bei publikavo analogišką pranešimą „Facebook“ puslapyje. „Facebook“ nėra ir niekada nebuvo bet kokios programos dalimi, kuri numatytų galimybę suteikti JAV ar kitos šalies vyriausybei prieigą prie mūsų serverių“, – rašo jis. „Dar prieš savaitę mes nieko negirdėjome apie PRISM“.

Savo ruožtu, britų laikraštis „The Guardian“ jau yra atskleidęs apie PRISM egzistavimą paviešinusį informatorių. Juo tapo 29 metų buvęs CŽV techninis asistentas Edwardas Snowdenas, kurio žodžiai tiesiogiai prieštarauja pastariesiems L. Page'o ir Marko Zuckerbergo pareiškimams.