Startuolis „Zuli“ yra sukūręs ir pardavinėja prie interneto prisijungiančius išmanius elektros lizdus. Jeigu namuose yra sumontuotos bent trys tokios, apie 60 dolerių kainuojančios rozetės, jos gali „jausti“, kur yra namų šeimininkas ir įjungti arba išjungti elektros srovę.

Pavyzdžiui, vartotojui einant iš svetainės į miegamąjį – „Zuli“ išjungs šviesą pirmajame ir įjungs pastarajame. Startuolio sukurta speciali programėlė leidžia „išmokyti“ šiuos išmaniuosius elektros lizdus namų šeimininko įpročių. „Zuli“ lizdai taip pat gali sekti sunaudojamos elektros energijos kiekius ir padėti taupyti elektrą. Kompanijos produktai taip pat gali dirbti ir su kitais išmaniųjų namų įrenginiais, pavyzdžiui, protingu termostatu „Nest“. L. DiCaprio investicija bus skirta tobulinti „Zuli“ kuriamų elektros lizdų išmanumą ir gebėjimą numatyti vartotojo įpročius bei kurti naujas funkcijas.

„Zuli“ nėra pirma L. DiCaprio investicija į technologines įmones – rudenį jis įnešė pinigų į startuolį „Rubicon Global“, sukūrusį programą, valdančią kelias atliekas tvarkančias įmones. Šios inovatyvios įmonės paslauga yra skirta verslui ir veikia panašiai, kaip automobilių dalinimosi aplikacija „Uber“ – tik „Rubicon“ leidžia panašiai išsikviesti atliekų išvežimo sunkvežimį.

Ne visos aktoriaus investicijos buvo vykusios – prieš kelis metus L.DiCaprio taip pat investavo ir į elektromobilius kūrusią Kalifornijos bendrovę „Fisker Automotive“, kuri pagaminusi pirmą savo elektrinį hibridą „Fisker Karma“ vėliau bankrutavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją