Ligšioliniuose „Bitė Lietuva“ planuose buvo numatyta, kad penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje – 4G+ paslaugos pradės veikti jau ateinančių metų pirmą ketvirtį, o vėliau bus plėtojamos visoje Lietuvoje. Bet penktadienį, gruodžio 5 dieną, „Omnitel“ paskelbus apie komercinių 4G+ paslaugų teikimo pradžią planus teko skubiai koreguoti: paskelbta, kad pirmosios „Bitės“ 4G+ stotys Vilniuje ir Kaune bus įjungtos jau gruodį.

„Bitės“ atstovas paaiškino, kad kurį laiką po įjungimo tinklas nebus prieinamas komerciniams vartotojams - iš pradžių bus atliekami vidiniai bandymai.

„Palankiai vertiname, kad „4G+“ technologija populiarėja Lietuvoje. Mes „Bitėje“ planuotus diegimo darbus atliekame tiksliai pagal anksčiau skelbtą planą – šiuo metu vyksta įrangos montavimas ir intensyvūs testavimo darbai, o kitų metų pirmąjį ketvirtį šis itin spartus mobilusis internetas bus prieinamas penkių didžiųjų Lietuvos miestų ir pajūrio gyventojams“, – sako Gintas Butėnas, bendrovės „Bitė Lietuva“ tinklo direktorius.

„Bitės“ vartotojai „4G+“ ryšiu galės naudotis visuose išmaniuosiuose įrenginiuose

Pasak Ginto Butėno, bendrovės tiekiamas „4G+“ ryšys veiks ne tik kompiuteriuose, bet ir visuose šią technologiją palaikančiuose išmaniuosiuose įrenginiuose.

„Šiuo metu mūsų specialistai aktyviai diegia ir stato naująsias „4G+“ bazines stotis bei testuoja ryšio įrangą. Siekiame, kad „Bitės“ klientai galėtų pradėti naudotis pilnai ištestuota įranga ir be jokių trikdžių veikiančiu tinklu, nes ryšio kokybei tradiciškai skiriame didžiausią dėmesį“, – sako G. Butėnas.

„Omnitel“ 4G+ į telefonus dar nesiūlo

Svarbu paminėti, kad „Omnitel“ kol kas teigia, jog 4G+ palaikančių įrenginių pasiūla kol kas labai siaura ir net tuos telefonus, kuriuos gamintojai aprašo kaip palaikančius 4G+ technologijas, „Omnitel“ kol kas pristato tik kaip 4G telefonus: „Su telefonais, kurie, kaip ir „Huawei Ascend Mate 7“, pagal gamintojų informaciją palaiko 4G+ (pvz., „Samsung Galaxy Alpha“) ir veikia tinkle, atliekame bandymus ir kai įsitikinsime, kad mūsų 4G+ tinkle veikia tikrai be priekaištų, tada juos rekomenduosime klientams kaip 4G+ telefonus. Kol kas juos parduodame kaip 4G telefonus“, - sakė „Omnitel“ atstovė spaudai Daiva Selickaitė.

Tuo tarpu „Bitė“ šioje situacijoje elgiasi drąsiau: jie 4G+ paslaugomis siūlo naudotis per „Huawei Mate 7“, „LG G3“, „Samsung Galaxy Note 4“, „Samsung Galaxy S5“, „Samsung Galaxy Alpha“, „Samsung Galaxy Note Edge“ išmaniuosius įrenginius.

Kas tas 4G+?

Technologija „4G+ LTE Advanced“ yra įprastinio 4G duomenų perdavimo technologijų papildymas: kuomet duomenys 4G tinkle (be pliuso) perduodami vienu dažniu, 4G+ leidžia agreguoti duomenis, perduodamus dviem dažniais. 4G++ technologija leidžia agreguoti duomenis, persiunčiamus visais trimis dažniais (800 MHz, 1800 MHz ir 2600 MHz), kurių išnaudojimo licencijas įsigijo Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)