Kaltinamieji, įvardinti tik kaip ponas Tengas ir ponia Zhang, skelbimus apie vaiko pardavimą internete pradėjo talpinti šių metų birželį, informuoja telegraph.co.uk, remdamiesi Šanchajaus dienraščiu „Jiefang Daily“. Skelbimuose buvo aiškinama, kad pora yra nusiteikusi išsiskirti su savo dar negimusiu kūdikiu už maždaug 50 000 juanių (apie 20 700 litų).

Siekiant nuslėpti nusikaltimą, moteris gimdė namie, netrukus perdavė vaiką „pirkėjams“, o jų banko sąskaitą tą pačią dieną papildė didelė pinigų suma.

Kaltinamieji prokurorus ne kartą bandė įtikinti, kad taip darė norėdami kuo geresnio gyvenimo savo dukrai, nes tikėjosi, kad ji gyvens finansiškai stabilioje šeimoje, kuri galėtų vaikui užtikrinti gerą išsilavinimą.

„Vaiko atsisakėme ne dėl pinigų, bet kad jis gyventų saugesnį gyvenimą“, - sakė kaltinamieji.

Bet prokurorai, peržiūrėję poros finansinę istoriją, nusprendė, jog ji akivaizdžiai rodo, kad vaiko pardavimas buvo planuojamas nuo pat pradžių.

Vienas kredito kortelės įrašas rodo, kad nedelsiant po mažylės perdavimo suma internete išleido didelę pinigų sumą. Jų pirkinių sąraše buvo „iPhone“ telefonas ir pora „prabangių“ sportinių batelių.

Kaltintojai taip pat mano, jog siekiant išvengti akistatos su teisėsauga buvo bandoma nuslėpti ponios Zhang nėštumą. Kaimynams nusistebėjusiems besipučiančiu pilvu, pora aiškino, kad ponia Zhang susirgo onkologine liga.

Praėjusiais metais Kinijos Hunano provincijoje buvo nuteisti septyni žmonės, dalyvavę septyniolikmečio berniuko inksto pirkime. Jaunuolis už pinigus, gautus po inksto išpjovimo, nusipirko „iPhone“ ir „iPad“. Apie tai, ką jaunuolis padarė, motina sužinojo tik po to, kai dėl inkstų nepakankamumo stipriai pablogėjo sūnaus sveikata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)