Ir nors oficialusis Pekinas tai nuolat neigdavo, neoficialus patvirtinimas, kad šalis dalyvauja kibernetinėse atakose, pasirodė Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos ataskaitoje.

Dokumente aiškiai nurodoma, kad reguliarių šalies pajėgų sudėtyje yra padalinių, kurie veikia kibernetinėje erdvėje. Tai paaiškėjo po to, kai buvo publikuotas dokumentas su detalia Kinijos karinės strategijos analize.

Remiantis pateikta ataskaita, Kinijos armija turi tris kibernetinių karinių pajėgų rūšis. Pirmoji – tai karo specialistai kompiuterinių tinklų saugumo srityje, kurių užduotis yra rengti kibernetines atakas ir gintis nuo jų.

Antroji – tai specialios grupės, kurios veikių specialiųjų tarnybų viduje (pavyzdžiui, Valstybinio saugumo ir Visuomeninio saugumo ministerijose). Trečioji – tai nepriklausomų hakerių grupės, kurias galima greitai mobilizuoti tam tikrų kibernetinių atakų metu.

Ekspertų teigimu, viešas Kinijos prisipažinimas, nors ir dokumentų forma – beprecedentis įvykis šios šalies istorijoje. Antra vertus, Kinija nėra vienintelė, kuri aktyviai veikia kibernetinėje erdvėje: užtenka prisiminti Edwardo Snowdeno nutekintus dokumentus apie JAV specialiųjų tarnybų vykdomas šnipinėjimo programas.