Pristatyme pasirodė ir bendrovės telefoną reklamavo ne tik jos atstovai, bet ir pasaulyje žymūs fotografai bei žurnalistai, taip pat garsus aktorius – „Supermeno“ vaidmenį atlikęs Henry Cavillas. Kompanijos naujųjų telefonų reklamos kompanijoje dalyvauja ir aktorė Scarlett Johansson. Jie tapo „Huawei P9“ ir „Huawei P9 Plus“ ambasadoriais.

Bendradarbiavimo rezultatas – dvi kameros

Nukeliavus į renginio vietą ir įėjus į pagrindines sales, buvo galima pamatyti matyti du prekinius ženklus – šalia „Huawei“ logotipo puikavosi ir prabangios vokiečių fotoaparatų gamintojos „Leica Camera“ ženklas. Visiems renginio dalyviams turėjo būti aišku: Kinijos telefonų gamintojas didžiuojasi partneryste su šia kompanija.

Prieš renginį žiniasklaida žinojo tik tą faktą, kad „Leica“ su „Huawei“ bendradarbiauja, tačiau spėliojimų, ką jos veikia kartu, buvo visokių. Tarkime, kompanijos susivienijo ir sukūrė naują telefono kamerą? O gal „Huawei“ pristatys ir virtualios realybės akinius?

Virtualios realybės prietaisų mėgėjams ir bandytojams teks nurimti – panašu, kad šįkart išskirtinius fotoaparatus gaminanti įmonė padėjo „Huawei“ tobulinti jų prietaiso kamerą, tiksliau, net dvi. Viena yra tradicinė 12 megapikselių RGB kamera, tačiau greta jos įtaisyta – antroji monochrominė. Pristatyme tvirtinta, kad veikdamos kartu šios kameros triskart padidina gaunamos šviesos kiekį, nuotraukų kontrastą – 50 proc.

„Huawei“ verslo klientų grupės vadovas Richard Yu tvirtino, kad naujos kameros technologijos prisidės prie daug geriau tikrovės spalvas ir nuotaikas atspindinčių nuotraukų kūrimo, leis daryti profesionalias juodai baltas nuotraukas, „kuriose galima jausti nuotraukos ėmimo atmosferą dėl meistriškai nuotraukoje užfiksuotos šviesos, skirtingų jos tonų ir šešėlių“. Dar viena kameros ypatybė, kuri sulaukė auditorijos plojimų – telefono kamerų gebėjimas fokusuoti taip, kaip tai daro profesionalūs fotoaparatai.

Tam sukurta ir speciali programinė įranga: naujausiuose „Huawei“ telefonuose galima įjungti profesionalaus fotografavimo režimą. Trečia telefono 8MPkamera – priekyje. Išbandančius prietaisą buvo aišku, kad su ja taip pat veikia pagrindinėms prietaiso kameroms taikoma programinė įranga, tačiau nuotraukų kokybė palyginti nebuvo tokia puiki.

Prieš keliaudama į pristatymą, telefoną kompanija davė išbandyti keliems profesionalams - „National Geography“ fotografams Mary McCartney ir Davidui Guttenfelderiui, taip pat „BBC Global News“ vadovui Jimui Eganui, „Vogue China“ atstovei Anitai Chang. Pristatymo metu visi fotografai išgyrė telefono kamerų galimybes, o kai kurie netgi tvirtino, kad kai kada telefonu pakeisdavo ir savo fotoaparatus.

Panašus į kitus „Android“ prietaisus

Naujasis „Huawei P9“ yra 5,2 colių 1080p įstrižainės ir turi aliuminio karkasą, kuris labai tolygiai susilieja su ekrano stiklu. Dar viena patogi detalė yra neišsikišusi kamera, kuri nesitrina kišenėje su kitais joje laikomais telefonais ar daiktais.

Kaip aiškino R. Yu, lyginant su „iPhone 6s“, telefonas yra mažesnis, kiek plonesnis (6,95 mm, palyginti su „iPhone 6s“ 7,1 mm): jis guli rankoje patogiai, jį galima valdyti viena ranka.

„P9“ gavo ir daugelį kitų šiemet pristatytų „Android“ prietaisų dalių: kompanija įdiegė USB-C jungtį, taip pat prietaisas turi 3000mAh bateriją, „Huawei“ gamintą procesorių „Kirin 955“ (2,5GHz 64-bit).

Telefonas turės microSD kortelę, kuria bus galima praplėsti jo vidinę atmintį, tačiau šia galimybe bus galima pasinaudoti tik Europoje. Didžiojoje dalyje Azijos rinkų vietoj atminties kortelės telefono naudotojai turės galimybę pridėti antrą kortelę.

Visi „P9“ modeliai atkeliaus su 3GB RAM, tačiau europiečiai turės save apriboti 32 GB vidine atmintimi, kitos rinkos gaus ir 64GB prietaisus.

Plius – ne veltui

5,5 colių įstrižainės „Huawei P9 Plius“ yra labai panašus, tik, kaip sakė Richard Yu, jis visko gavo daugiau – „Plus“. Šis telefonas turi 4GB RAM, kai kuriose rinkose bus pardavinėjamas 128GB atmintimi, tačiau Europai vėl pasisekė mažiau: tik 64 GB telefonai turėtų pasiekti šią rinką.

Prietaiso baterija veiks ilgiau: ji 3400mAh, o ekranas, „P9“ modelyje įprastinis IPS, jau tapo „AMOLED“. Tai – technologija, kurios ilgai laukė daugelis naujovių sekėjų.

„Plus“ modelyje įdiegtas lietimo stiprumui jautrus ekranas.

Kaip tvirtino kompanijos atstovai, „Huawei P9“ Europoje bus galima įsigyti jau šio mėnesio pabaigoje, o „Huawei P9 Plus“ – gegužę.

„Huawei P9“ (3GB RAM, 34 GB) Europoje turėtų kainuoti 599 eurus, o „Huawei P9 Plus“ – 749 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)