Ginčijasi jau metus

Bendrovės „Juntos“ bėdos prasidėjo prieš metus. Viena šios įmonės veiklos sričių – erotinių pokalbių telefonu paslaugos. Mobiliojo ryšio operatoriai „Juntos“ praneša apie abonentų prakalbėtas minutes paskambinus specialiais trumpaisiais numeriais. Pagal šiuos duomenis „Juntos“ operatoriams išrašo sąskaitas už abonentams suteiktas paslaugas.

Tačiau praėjusių metų kovą „Tele2“, su kuria „Juntos“ turėjo tokią pačią sutartį, kaip ir su kitais šalies mobiliojo ryšio operatoriais, staiga nustojo teikti informaciją. Tai reiškia, kad intymiems pokalbiams išlaidavusių abonentų pinigai galbūt nusėdo „Tele2“ sąskaitose ir nepasiekė paslaugos teikėjų.

„Juntos“ atstovai teigia, kad po metus trukusių ginčų „Tele2“ pagaliau sutinka atsiskaityti, tačiau tik už tuos intymius pokalbius, kurie vyko pastarąjį pusmetį. „Tele2“ tokį pasiūlymą argumentuoja tuo, kad šalies įstatymai operatorius įpareigoja saugoti tik šešių mėnesių duomenis apie pokalbius. Mobiliojo ryšio teikėjai teigia, kad nebeturi duomenų apie pokalbius, kurie vyko seniau nei prieš pusmetį, todėl jų suteikti negali.

Kaip kompensaciją už anksčiau nei prieš pusę metų vykusius pokalbius „Tele2“ bendrovei „Juntos“ siūlo 20 tūkst. litų. Šios atstovai su tuo nesutinka, nes, jų skaičiavimais, suma turėtų būti kur kas didesnė.

„Atsižvelgiant į tai, kiek už pokalbius per tą laikotarpį mokėjo kiti telekomunikacijų operatoriai, akivaizdu, kad siūloma 20 tūkst. litų suma yra kelis kartus mažesnė už tą, kurią “Tele2„ turėtų sumokėti pagal šalių pasirašytą sutartį“, – dienraščiui teigė „Juntos“ atstovaujantis teisininkas Kęstutis Kvainauskas.

Irgi turi pretenzijų

Nepavykus susitarti „Juntos“ iš „Tele2“ sulaukė dar vieno smūgio. Skolų išieškotojams buvo perduota 3900 litų bendrovės skola šiam mobiliojo ryšio operatoriui. „Juntos“ direktorė Jurgita Valionienė dienraščiui teigė, kad šią skolą pripažįsta, tačiau tokio istorijos posūkio nesitikėjo.

„Taip, tai yra mūsų kas mėnesį mokamas abonementinis mokestis ir šią skolą mes pripažįstame. Tačiau turint galvoje, kad “Tele2„, mūsų skaičiavimais, mums skolinga apie 200 tūkst. litų, manėme, kad čia tik kapeikos“, – kalbėjo J.Valionienė.

Pasak jos, „Tele2“ jau sutinka, kad už pastarojo pusmečio skambučius bendrovei „Juntos“ turėtų sumokėti ne mažiau kaip 100 tūkst. litų, tačiau už anksčiau vykusius pokalbius tebesiūlo 20 tūkst. litų kompensaciją.

„Pretenzijas jie pripažįsta, sako, kad įvyko klaida. Tačiau su tokia suma mes nesutinkame. Manome, kad tai turėtų būti apie 150 tūkst. litų“, – teigė J.Valionienė ir pridūrė, kad ieškoti teisybės greičiausiai teks teisme. Ji negalėjo pasakyti, ar prieš prasidedant teismams sumokės 3900 litų skolą: „Tai spręs advokatai.“

Ne vienintelis verslas

„Juntos“ atstovaujantis advokatas K.Kvainauskas spėliojo, kad „Tele2“ informacijos apie pusmečio senumo pokalbius galbūt neišsaugojo sąmoningai, nes konfliktas tęsiasi jau metus.

„Toks sąmoningas informacijos nesaugojimas arba turimos informacijos nepateikimas yra daugiau nei keistas. Juk “Tele2„ jau seniai žinojo, kad “Juntos„ iš jos reikalaus sau priklausančių pinigų. Todėl sąžiningai vykdydama sutartį “Tele2„ privalėjo bent jau išsaugoti visą savo turimą informaciją apie pokalbius ginčo laikotarpiu“, – aiškino teisininkas.

J.Valionienė sakė, kad jei intymių pokalbių paslaugos būtų pagrindinis „Juntos“ verslas, įmonė dėl istorijos su „Tele2“ greičiausiai jau būtų priversta užsidaryti. „Juntos“ taip pat valdo kelias sekso reikmenų parduotuves, striptizo klubą.

„Turint omenyje, kad “Tele2„ telekomunikacijos rinkoje yra viena didžiausių žaidėjų, tokie jos veiksmai būtų smogę labai skaudžiai, jei intymūs pokalbiai būtų pagrindinis mūsų verslas. Gerai, kad taip nėra“, – teigė „Juntos“ vadovė.

Bendrovė „Tele2“ ginčo su „Juntos“ plačiau nekomentuoja.

„Sutartis su bendrove “Juntos„ buvo nutraukta remiantis toje pačioje sutartyje numatyta tvarka. Šiuo metu vyksta ginčas su klientu. Kol jis vyksta, mes, gerbdami klientą, ginčo detalių nekomentuosime“, – teigiama „Tele2“ atstovo spaudai Andriaus Baranausko dienraščiui atsiųstame atsakyme.