„Nikon“ fanai džiūgauja, kitos stovyklos ruošia atsaką, o paprasti žmonės krapšto galvas ir nežino, kaip vertinti klipą – kaip meno kūrinį ar tik pamišusiems dėl veidrodinių fotoaparatų savininkams suprantamą garsų kakofoniją.

Prieš kelias dienas „YouTube“ portale patalpintas įrašas „Nikon Symphony“ jau surinko daugiau kaip 100 tūkstančių peržiūrų. Klipą sukūrė Benjaminas Von Wong‘as kartu su „Nikon“ serviso tarnyba ir kompozitoriumi Andrew Kesleriu.

Autorius kartus su keliais padėjėjais „groja“ veidrodiniais fotoaparatais: spragsi užraktais, sukinėja objektyvus, varto meniu. Įgarsinimui panaudota netgi blykstės įkrovos metu skleidžiamas aukšto dažnio cypimas. Įdomiausia, kad visi garsai sudėlioti ne atsitiktine tvarka, bet į gana melodingą kūrinį.

Kaip teigia Von Wongas, klipo filmavimui buvo panaudota technikos už 30 tūkstančių JAV dolerių. Originalioji simfonija sugrota 14 fotoaparatų, visi „Nikon“ gamybos. Tarp modelių minimi „D4“ ir „D5200“.

„Nikon“ gerbėjai buvo sužavėti kanadiečio kūryba. „Canon“, „Sony“ ir kitų žinomų fotoaparatų ženklų fanams mesta pirštinė ir tik laiko klausimas, kada pasirodys analogiški „Nikon Symphony“ kūriniai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)