Karantino metu, kovo–gegužės mėnesiais, Lietuvos gyventojai aktyviausiai pirko „Apple“, „Huawei“, „Samsung“ ir „Xiaomi“ gamintojų telefonus, rašoma pranešime spaudai. Populiariausiųjų dešimtuke net keturios pozicijos atiteko aukščiausios klasės išmaniesiems, likusias užėmė vidutinės klasės rageliai. Visgi jų techniniai parametrai gerokai skiriasi.

Tad ko žmonės tikisi iš naujo telefono? Jei sudėtume visų perkamiausių telefonų parametrus ir išvestume jų vidurkį, išmanusis atrodytų maždaug taip:

Ekranas: 6,3 colio įstrižainės, „Full HD“ (1080 x 2340 tšk.) raiškos
Atmintis: vidinė 100 GB, darbinė 5 GB (RAM);
Procesorius: aštuonių branduolių (4 x 2,2 GHz, 4 x 1,7 GHz spartos);
Ryšiai: dvi SIM kortelės, 4G+, „VoLTE“;
Kamera: gale – trijų objektyvų (36 MP + 8 MP + 2 MP), priekyje – įkirpta į ekraną, 20 MP raiškos;
Baterija: 3400 mAh talpos, palaiko greitąjį įkrovimą;
Svoris: 176 g;
Kaina: 460 Eur arba apie 19 Eur/mėn.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

„Nors bendrai lietuviai daugiausiai nuperka vidutinės klasės telefonų, aukščiausios klasės išmanieji užima itin aukštas pozicijas. Kovo-gegužės mėnesiais į perkamiausių „Telia“ telefonų dešimtuką pateko net keturi flagmanai: dvi pozicijos atiteko 64 GB ir 128 GB „Apple iPhone 11“ versijoms, taip pat tope yra „Huawei P30 Pro“ ir tik šių metų kovą išleistas „Samsung Galaxy S20“. Tokios tendencijos rodo, kad nusprendę atsinaujinti telefoną žmonės net karantino metu taupyti nenusiteikę“, – sako „Telia“ telefonų kategorijos vadovė Rimantė Marcišauskienė.

iPhone 11

Be minėtų keturių flagmanų, karantino ragelių dešimtuke taip pat yra net keturi „Samsung“ A serijos išmanieji – tai A71, A51, A40 ir A10. Jie priskiriami vidutinės klasės telefonams, tiesa, „Samsung A71“ savo techniniais parametrais gali lygiuotis su pažangiausiais išmaniaisiais, o ir jo kaina didesnė. Likusieji du dešimtuko nariai – „Huawei P30 Lite“ ir „Xiaomi Redmi Note 8T“ – yra vieni pigiausių šiame sąraše.

R. Marcišauskaitė pastebi, kad „iPhone 11“ tarp populiariausių telefonų Lietuvoje patenka kiekvieną mėnesį nuo pat pernai rugsėjo, kai buvo išleistas į prekybą. Jis karaliauja ir viso pasaulio išmaniųjų rinkoje: „Canalys“ technologijų rinkos analitikai nurodo, kad „iPhone 11“ pirmąjį 2020 metų ketvirtį buvo pats perkamiausias telefonas pasaulyje.

„Tarptautinių analitikų duomenimis, trys „Apple“ telefonų modeliai – „iPhone 11“, „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“ – pirmą šių metų ketvirtį užėmė įspūdingus 10 proc. viso pasaulio išmaniųjų telefonų rinkos. Dar keturios vietos pasauliniame dešimtuke atitenka „Samsung“, trys – „Xiaomi“ telefonų modeliams, tuo metu „Huawei“ iš jo iškrito“, – sako R. Marcišauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)