Ši tuomet mažo Lietuvos miestelio gyventojams kilusi mintis dabar vadinama vienu sėkmingiausių šalies startuolių „Pixelmator“. Tai greita ir inovatyvi paveikslėlių redagavimo programa.

Paklaustas, ko prireikė kuriant verslo planą, A. Dailidė juokauja: „Viskas, ko mums reikėjo, buvo maistas, laikas ir internetas. Kadangi prieš dešimtmetį internetas buvo labai brangus, tai buvo pagrindinis kapitalas, kurio mums reikėjo iš tėvų.“

Aidas teigia, kad tuomet apie dideles investicijas ar kitus pranašumus negalvojo. Broliai tiesiog darė tai, kas degė širdyse.

Verta atsisakyti greitų investicijų

A. Dailidė pripažįsta, kad norinčių investuoti į dienomis augantį verslą, yra, tačiau džiaugiasi, jog ir jam, ir broliui užteko sveiko proto atsisakyti siūlomų greitų investicijų ir verslą kurti savarankiškai. Juk dabar jis visas priklauso tik nuo komandos.

„Žvelgdamas iš asmeninės perspektyvos galiu pasakyti, kad laisvė to verta, tačiau verslo atžvilgiu tai sudėtingas ir rizikingas pasirinkimas“, – tuometį sprendimą prisimena A. Dailidė.

Niekada nežinai, ar pasiseks

„Daug kam atrodo, kad startuoliai yra naujovė. Tarsi jie nebūtų egzistavę prieš keliolika ar keliasdešimt metų. Tai netiesa“, – tvirtina A. Dailidė. Anot vaikino, pasakyti, kas yra startuolis, dabar gali kone močiutės – tai naujas, jaunas verslas.

„Gali išleisti daug pinigų ir pralošti arba sulaukti sėkmės, – sako A. Dailidė ir prasitaria, kad tokia rizika tykojo ir jų verslo, be to, ji vis dar reali: – Niekada nežinai, ar pasiseks. Mes šį verslą plėtojame maždaug dešimtmetį, turime patirties, bet vis tiek nežinome, ar jis ir toliau bus sėkmingas. Juk pora vaikinų iš mažo Lietuvos miestelio gali imti ir tai padaryti daug geriau už mus. Tokia realybė.“

Anot pašnekovo, dažnai „startupai“ įsivaizduojami visai ne taip, kokie iš tiesų yra. „Manoma, kad viską lemia daug pinigų ir gera idėja, kad svarbūs tik šiek du dalykai. Esą jokio darbo, žmonės daro tai, ką nori, nes turi puikią idėją, kuri verta milijonų dolerių. Apie tai kalbant vyrauja daug neteisingų įsitikinimų“, – visuomenės požiūrį į „startupus“ patikslina visa tai patyręs Aidas.

Dirbi Lietuvoje, bet jautiesi lyg visame pasaulyje

Aidas pasakoja, kad jų darbo vietoje taisyklės labai laisvos – žmonės gali dirbti tuomet, kai nori, ir taip, kaip jiems patogu. Tuo šis darbas labai patrauklus. Taip pat nepakartojamą jausmą suteikia žinojimas, kad būdamas Vilniuje gali dirbti su partneriais iš viso pasaulio. Ir tai neturi jokios įtakos atkeliaujantiems pinigams.

Ko reikia, kad sulauktum sėkmės? Aidas atsako: „Imkite ir darykite. Nėra jokios paslapties ar sėkmės punktų. Tikriausiai kiekvienas mintyse turi mažiausiai porą idėjų, kurios būtų vertos milijonų, jei būtų įgyvendintos. Vien idėjos neužtenka, dar reikia ją įgyvendinti.“