Pagrindinė naujiena - „OS X 10.10“ versija, pavadinta „Yosemite“. Joje šiek tiek pakeista grafin4 sąsaja – dabar sistema atrodo panašiau į 10.7 versiją, yra „švaresnė ir plokštesnė“. Itin daug dėmesio skirta langų permatomumui.

Be kosmetinių atnaujinimų, atnaujintoje sistemoje bus naujas „pranešimų centras“ (paanšus į esantį „iOS 7“), integruotas su kalendoriumi.

„iCloud Drive“ nuo šiol suteisk galimybę sinchronizuoti visą vartotojo turinį visuose „Apple“ gaminiuose – taip pat ir veikiančiuose su „iOS“ sistema. Be to, informaciją sinchronizuoti galima net ir su „Windows“ įrenginiais.

Kosmetiškai pagražinta ir naršyklė „Safari“ ir padidintas langelių, kuriuos galima atsidaryti vienoje naršyklėje kiekis.

Viena svarbiausių šiemetinių WWDC temų - „OS X“ ir „iOS“ suartėjimas – ne tik vizualinis, bet ir funkcinis. Todėl „Apple“ paruošė naujinį paslaugai „Airdrop“, kuri padidina abi sistemas naudojančių to paties vartotojo įrenginių integraciją. Pavyzdžiui, darbą, atliekamą kompiuteryje galima akimirksniu permesti į telefoną ir atvirkščiai. Be to, naudojant „Airdrop“, visi vieno vartotojo įrenginiai „žino“, kas veikiama kuriame nors iš jų. Todėl pradėję rašyti laišką telefone, jį pabaigti galėsite kompiuteryje su „Yosemite“ operacinės sistemos versija.

Tuo pačiu tai reiškia, jog iš kompiuterio, susieto su telefonu, galima skambinėti ir siuntinėti žinutes.

Kartu buvo pristatyta „iOS 8“ operacinė sistema mobiliesiems įrenginiams.

Šioje sistemos versijoje supaprastintas pranešimų centro valdymas – į žinutes ir „Facebook“ pranešimus galima atsakyti tiesiogiai per pranešimų centrą, nesijungiant į atskiras programėles. Pranešimai apie įvykius aiškiau ir naudingiau matomi užrakinto įrenginio ekrane – taip „Apple“ reaguoja į programų kūrėjų pageidavimą užrakinimo ekraną paversti naujuoju darbastaliu.

„iOS 8“ palengvino ir greitą priėjimą prie esminių kontaktų – dabar jų paieška panaši į „Facebook“ „Chat head“ apskritimus, matomus ekrano pakrašty.

Greitesniam tekstų rašymui skirta „QuickType“ funkcija, siūlanti kitą žodį sakinyje. Funkcijos veikimas pagrįstas kontekstu ir prisitaikantis prie konkretaus asmens – o tai reiškia, kad netolimoje ateityje bus daug juokingų straipsnių apie automatinių „Apple“ žodžių pasiūlymų nesąmones.

Žmonėms, kurie kartais įsitraukia į grupinį susirašinėjimą per „iOS“ sistemą naudojantį įrenginį, gali patikti naujosios sistemos „Do Not Disturb“ funkcija, leidžianti nebūti informuojamu apie naują pranešimą, kuris jūsų gali visiškai nedominti.

Taip pat mobiliųjų įrenginių sistema įgijo naujų nuotraukų redagavimo ir dalijimosi galimybių.

Naujoje sistemoje atsirado ir visiškai nauja „HealthKit“ funkcija, apjungsianti duomenis iš visų jūsų naudojamų sveikatos stebėjimo programėlių. „Apple“ netgi užmezgė partnerystę su Mayo klinika – šios įstaigos medikai (tik su paciento sutikimu) stebės, ar „Apple“ naudotojų gyvybiniuose rodikliuose neatsirado kokia anomalija, kaip, pavyzdžiui, kraujospūdžio šuolis. Tiesa, veikiausiai tai – tik JAV gyventojams skirta paslauga – sunku tikėtis, kad „Apple“ sudarys sutartį ir su Santariškių ar kokios kitos ligoninės atstovais.

Labai naudinga nauja galimybė – šeimos įrenginių susiejimas. Nuo šiol vaikai per „iOS“ įrenginius naudodamiesi tėvų kredito kortele turinį galės pirkti tik su tėvų sutikimu. Be to, „iTunes“ turiniu bus galima nemokamai dalintis su šešiais šeimos nariais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)