Šis žingsnis yra dalis kriminalinio tyrimo prieš interneto piratus, naudojančius programinę įrangą "BitTorrent", remdamasi "Financial Times" praneša ELTA.

Federaliniai agentai atliko 10 kratų ir paėmė tinklo, iš kurio buvo parsisiųsta beveik 18 tūkst. filmų ir programinės įrangos, pagrindinį kompiuterį, pranešė FTB.

"Elite Torrents" tinklo "BitTorrent" programinė įranga leidžia interneto vartotojams parsisiųsti filmus ir muziką daug greičiau nei senesnės P2P programos.

"Šiandienos veiksmai siunčia aiškų signalą kiekvienam, susijusiam su internetine autorinių darbų vagyste, kad jie negali pasislėpti už naujos technologijos", - sakė JAV generalinio prokuroro asistentas Johnas Richteris.

Holivudas dėl piratavimo pernai prarado apie 3,5 mlrd. JAV dolerių. Dėl to, kad parsisiųsti filmą užtrunka gana ilgai, kino studijos išvengė tikro sužlugdymo, kurį patyrė muzikos pramonė.

Teisingumo departamentas teigė, kad duomenų įvairovė "Elite Torrents" tinkle buvo "praktiškai beribė", kai kurie filmai dar nepardavinėjami parduotuvėse ir net nerodomi kino teatruose.

Nelegalios "Žvaigždžių karai: Epizodas III - Sitų kerštas" versijos "Elite Torrents" tinkle pasirodė praėjusią savaitę keletą valandų prieš filmo premjerą kino teatruose.

Tyrimas taip pat nustatė asmenis, kurie, kaip spėjama, buvo pirmieji autorinio kūrinio teikėjai tinklui. Kol kas apie areštus nepranešama.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją