Tačiau bendrovė „Solid Concepts“, vadinanti save 3D spausdinimo paslaugų pasauline lydere, pažymėjo, kad pagaminti tokiu būdu klasikinio 1911 metų modelio pistoletą kainavo nepigiai ir prireikė kai ko daugiau nei patobulintas stalinis spausdintuvas.

„Jis puikiai veikia, – bendrovė nurodė savo tinklaraštyje paskelbtame pranešime, prie kurio buvo pridėta nuotraukų ir vaizdo įrašų. – Mūsiškis ginklų ekspertas sėkmingai paleido 50 šūvių iš eilės ir kelis kartus pataikė į taikinio, buvusio už 30 metrų, centrą.“

Šis ginklas sudarytas iš daugiau nei 30 trimačiu spausdintuvu išspausdintų detalių, dalis kurių pagaminta iš nerūdijančio plieno ir kitokio metalo.

„Visa lazerinio sulydymo proceso koncepcija, kuria pagrįstas metalinio ginklo (detalių) trimatis išspausdinimas, susijusi su pastangomis įrodyti, jog trimatis metalo spausdinimas yra patikimas, tikslus ir panaudojamas“, – sakė „Solid Concepts“ viceprezidentas Kentas Firestone'as.

„Dirbame, kad pakeistume žmonių požiūrį“, – pridūrė jis, kalbėdamas savo bendrovės būstinėje, įsikūrusioje Valensijos mieste už maždaug 50 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Los Andželo.

Tačiau jų naudojama trimačio spausdinimo technologija nėra pigi.

„Tai nesusiję su staliniais spausdintuvais... Pramoninis spausdintuvas, kurį mes naudojome, kainuoja daugiau negu mano studijos koledže – beje, aš lankiau privatų universitetą, – aiškino K. Firestone'as. – Ir inžinieriai, valdantys mūsų mašinas, yra aukščiausios kvalifikacijos; jie yra ekspertai, žinantys, ką daro, ir išmanantys trimatį spausdinimą geriau nei kas nors kitas šiame versle.“

Trimačio spausdinimo technologijos jau anksčiau buvo panaudotos šaunamiesiems ginklams gaminti, tačiau metalinis ginklas „išspausdintas“ pirmąkart.

Anksčiau šiais metais kompiuterinis failas su trimačiais brėžiniais, leidžiančiais išsispausdinti vienašūvį pistoletą „Liberator“, buvo parsisiųsti daugiau nei 100 tūkst. kartų iš atvirojo kodo išteklių portalo „Defense Distributed“, orientuoto į dalijimąsi šaunamųjų ginklų trimačio spausdinimo brėžiniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)