„Tam tikri administracijos pareigūnai vertina riziką, kurią nacionaliniam saugumui gali kelti „TikTok“, „WeChat“ ir kitos programėlės, kurios potencialiai gali pakirsti nacionalinį saugumą, nes visų pirma ... gali būti renkama informacija apie JAV piliečius“, – pareiškė jis žurnalistams.

„Nemanau, jog yra koks nors nustatytas terminas, kada turi būti imtasi veiksmų, bet manau, jog tai bus savaičių, o ne mėnesių klausimas“, – pridūrė pareigūnas.

JAV įstatymų leidėjai yra išreiškę susirūpinimą dėl galimos rizikos nacionaliniam saugumui, kuri gali kilti dėl „TikTok“ naudotojų duomenų tvarkymo. Anot jų, pagal Kinijos įstatymus visos šios šalies bendrovės privalo „palaikyti Kinijos komunistų partijos kontroliuojamą žvalgybą ir su ja bendradarbiauti“.

Apie ketinimus uždrausti „TikTok“ Jungtinėse Valstijose anksčiau kalbėjo ir JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo’as.

„TikTok“, kurios vartotojai dalijasi 15–60 sekundžių trukmės vaizdo įrašais, vaizduojančiais praktiškai viską – nuo plaukų dažymo pamokymų iki šokių numerių ir pasakojimų apie kasdienį gyvenimą, – tapo pasauline sensacija.