Tačiau ir patys jaunuoliai atsidurdavo pavojingose situacijose, kai, pavyzdžiui, eidavo per kelią nesidairydami ir žiūrėdami tik į savo išmanųjį telefoną.

Daktaras Rahul Chodarhi iš Karališkojo pediatrijos ir vaikų sveikatos koledžo teigia, kad tėvai turėtų pažaboti savo priklausomybę nuo telefonų.

„Nelaimingų atsitikimų daugėja tada, kai esame išsiblaškę, o mobilieji telefonai yra vis dažnesnė to priežastis – tai liečia ir paauglį, einantį gatve ir nesižvalgantį aplinkui, ir kūdikį, kuris ima į rankas karšto gėrimo indelį, kol tėvai atsakinėja į žinutes.“

„Tereikia sekundės, kad atsitiktų nelaimė, tad aš skatinu tėvus ir jaunus žmones pakeisti savo elgesį.“

Pastarojo meto duomenys rodo, kad du trečdaliai Britanijos gyventojų turi išmaniuosius telefonus, o vienas iš trijų tikrina juos kas penkias minutes.

Vaikų saugumu besirūpinančių organizacijų darbuotojai siūlo šeimoms dažniau išjungti telefonus itin užimtu dienos metu dėl vaikų saugumo.

Viena jų – Katrina Phillips – sako, kad išmanieji telefonai yra tikras išsigelbėjimas skubantiems ir užimtiems tėvams: „Mes galime apsipirkinėti, bendrauti su šeima ir draugais, leisti vaikams pramogauti.“

„Bet kol esame užhipnotizuoti savo mobiliųjų telefonų, mūsų vaikai atsiduria pavojuje.“

Daugiau nei 2 milijonai vaikų, jaunesnių nei 15 metų, patiria nelaimingus atsitikimus ar rimtesnes avarines situacijas namuose.