Kiekviename šiuolaikiškame automobilyje galima rasti visą krūvą modernios įrangos vairuotojo apsaugai ir saugumui: oro pagalvės, ABS, specialios medžiagos ir automobilio konstrukcijos ypatumai. Papildomai, jau galima įsigyti automobilių ir su radaro sistema, stebinčia kliūtis jūsų kelyje ir stabdančią už jus.

Tačiau pėsčiojo apsauga nuo pravažiuojančių automobilių beveik nepatobulėjo, o išmaniųjų telefonų atsiradimas tik užtikrino, kad arba jūs į ekraną užsižiūrėsite ir į gatvę netyčia išeisite, arba neleistinai mobiliuoju telefonu besinaudojantis vairuotojas jus kliudys.

Atrodo, kad netolimoje ateityje išmanieji telefonai bus šiek tiek draugiškesnis ir saugos jūsų sveikatą. Kaip? Bendrovė „General Motors“ kuria sistemą, kuri perspės vairuotojus apie kelyje esančius pėsčiuosius, dviratininkus, motociklininkus ar kelio darbininkus. Kuriamas sprendimas naudos „Wi-Fi Direct“ technologiją, kurios pagalba išmanieji telefonai, planšetės ir kiti, tinkle esantys įrenginiai bendraus su atvažiuojančiu automobiliu. Pasak bendrovės, tokį sprendimą galima lengvai įskiepyti daugumoje automobilių, kurie jau rieda miestų gatvėmis. Tad atkrenta suderinamumo problema.

„Wi-Fi Direct“ technologija gali pastebėti draugišką įrenginį, nutolusi per maždaug 180 metrų. Susijungimas įvyksta device-to-device principu, ir užtrunka maždaug sekundę. Tad jums įžengus į gatvę, automobilis jau žino, kad kažkas eina per gatvę ir jei vairuotojas neatidus – perspėja jį garsiniu signalu.

Beje, automobiliams apsirūpinant „Wi-Fi“ ryšiu, muziką ir vaizdo įrašus į jį perkopijuosite tiesiai iš savo kompiuterio, tad nebereikės tampytis atmintinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)