Paslaugą bendrovė „Tele2“ teiks kartu su gerai žinoma asmeninių kompiuterių vartotojams antivirusų kūrėja „Kaspersky Lab".

Kaip teigia mobiliojo ryšio operatorius, naujoji paslauga bus pigiausia šalyje - mobiliojo telefono apsauga „Kaspersky Internet Security for Android“ kainuos 1,4 Lt per mėnesį.

Tyrimų bendrovės GFK liepos mėn. atliktas 1004 respondentų tyrimas parodė, kad 12 proc. apklaustų išmaniųjų telefonų turėtojų jau susidūrė su kenkėjiškų programų žala. Tarp paprastų telefonų naudotojų šis rodiklis buvo triskart mažesnis – 4 proc.

„Tele2“ išplatintame spaudos pranešime teigiama, kad nauja grėsmė jau suformavo mobiliųjų antivirusų paklausą. Mokėti už mobiliojo telefono apsaugą nuo kenkėjiškų programų sutiktų 36 proc. GFK apklaustų išmaniųjų vartotojų.

„Mobiliojo ryšio vartotojams mobiliųjų virusų grėsmė yra dar nauja, todėl natūralu – kas susidūrė, tas žino, jog antiviruso reikia. Dalis žmonių, kuriems nauja paslauga bus aktuali, augs kartu su išmaniųjų telefonų skaičiumi ir mobiliojo interneto vartojimu,“ – sakė Mindaugas Kežionis, „Tele2“ Produktų skyriaus vadovas.

Lietuvos gyventojų apklausa taip pat parodė, kad apie kenkėjiškas programas mobiliesiems telefonams yra girdėję dauguma – net 91 proc. – apklaustų išmaniųjų turėtojų.

Arti pusės, 45 proc. išmaniuosius turinčių apklausos dalyvių jau skiria dėmesio mobiliojo telefono apsaugai. Tarp įprastų telefonų naudotojų šis rodiklis yra triskart mažesnis – 15 proc.

Programa „Kaspersky Internet Security for Android“ skirta išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių apsaugai naršant internete, siunčiant failus, atliekant internetinius pirkimus ir naudojantis mobiliuoju ryšiu. Pametus įrenginį ar vagystės atveju programa padės apsaugoti asmeninius duomenis ir nustatyti telefono buvimo vietą net pakeitus SIM kortelę.

„Mūsų statistika rodo, kad 2012 m. buvo sukurta 35 tūkst. kenkėjiškų programų, skirtų įrenginiams su „Android“ operacine sistema. Šios programos sudaro 99 proc. visų grėsmių“ – sakė Andis Steinmanis, „Kaspersky Lab“ Baltijos šalių regiono vadovas. Jo teigimu, programa „Kaspersky Internet Security for Android“ išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius saugo nuo visų rūšių kenkėjų. Tam naudojama kombinuota apsauga – tradicinis antivirusas apjungtas su nuolat debesų kompiuterijos principu diegiamais atnaujinimais ir kitomis technologijomis.

Naująją paslaugą gali užsisakyti visi pagal sutartį mokantys „Tele2” klientai. Pakanka išsiųsti nemokamą žinutę. Taikomas mėnesinis mokestis leidžia nepermokėti už paslaugą – kai jos nebereikia, naudojimąsi galima bet kada sustabdyti ar nutraukti.

„Omnitel“ taip pat siūlo saugoti telefonus

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ savo klientams siūlo išmaniųjų telefonų duomenų apsaugos paslaugą, kuri teikiama bendradarbiaujant su UAB „NOD Baltic“. Visuose „Omnitel“ salonuose galima įsigyti „ESET Mobile Security“ antivirusinę apsaugą išmaniesiems telefonams su „Android“ operacine sistema.

Standartinė telefono antivirusinio paketo kaina metams - 45 Lt, tačiau klientai, išsimokėtinai įsigyjantys iš „Omnitel“ išmaniuosius telefonus su „Android“ operacine sistema ir mobiliuoju internetu, „ESET Mobile Security“ apsaugą metams gaus dovanų už simbolinę 1 cento kainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)