Naujasis planšetinis kompiuteris vadinasi aiškiai ir paprastai – „Jolla Tablet“. Jam sukurti ir išleisti skirti finansai gauti per minios finansuojamą portalą „Indiegogo“. Planšetiniame kompiuteryje veiks operacinė sistema „Sailfish“, kaip ir firminiame „Jolla“ išmaniajame telefone.

Telefonas su „Sailfish“ buvo pristatytas 2013 m., o nuo to laiko operacinė sistema sulaukė pastebimų pokyčių. Buvo išleisti devyni atnaujinimai, pristatyta apie 350 funkcionalių galimybių, panaikinta apie 13 000 sistemos spragų ir klaidų.

Savo techninėmis charakteristikomis „Jolla Tablet“ šiek tiek primena „Nokia N1“: įdiegtas 7,9 zolių įstrižainės, 2048 х 1536 taškų raiškos ekranas, 4 branduolių Intel procesorius, 2 GB operatyvios atminties ir 32 GB kaupiklis.

Vis tik korpusas nėra toks plonas, ne iš monolitinio aliuminio, tačiau kaina mažesnė, juo labiau, „Jolla Tablet“ kompiuteryje gali veikti „Android“ programėlės.

Kaip didžiausią planšetinio kompiuterio privalumą kūrėjai įvardina galimybę dirbti su daugeliu užduočių vienu metu. Šiuo atžvilgiu „Jolla“ ambicijos netgi didesnės, nei „Microsoft“ režimas „Snap“ ar Samsung pasiūlytas „Multi Window“.

Pirmajam tūkstančiui vartotojų, kurie padėjo finansuoti „Jolla Tablet“, kaina bus 189 JAV doleriai, antrajam tūkstančiui – 199 doleriai. Planšetinio kompiuterio debiutas rinkoje numatytas 2015 m. II ketvirtį.