D. Einhornas tokiomis priemonėmis mėgina užblokuoti „Apple“ pasiūlymą platinti privilegijuotas akcijas tik tuo atveju, jeigu šiam žingsniui pritars akcininkų susirinkimas. Investuotojo nuomone, taip korporacija trukdo savo akcininkams turėti naudos iš savo vertybinių popierių.

Per interviu CNBC „Greenlight Capital“ savininkas pareiškė, kad „Apple“ vadovybė mąsto Didžiosios depresijos laikų kategorijomis, siekdama tik sukaupti kuo daugiau lėšų. Pasak D. Einhorno, kaip ir daugelis žmonių, patyrusių psichikos traumą, „Apple“ įsitikinusi, kad jai visą laiką trūksta pinigų.

Tuo tarpu „Apple“ tvirtina, kad D. Einhornas klysta teigdamas, kad korporacija nepakankamai rūpinasi savo akcininkų gerove. Savo pranešime spaudai kompanija žadėjo įvertinti „Greenlight Capital“ savininko siūlymus dėl papildomų privilegijuotųjų akcijų išleidimo.

D. Einhornas pradėjo investuoti lėšas į „Apple“ akcijas 2010 metais. Dabar jis valdo 1,3 mln. akcijų paketą, kuris, dabartinėmis rinkos kainomis, vertinamas apie 600 tūkst. dolerių. Beje, nuo praėjusių metų rudens, kai „Apple“ akcijos buvo pabrangusios iki istorinių aukštumų - 705,07 JAV dolerio už akciją, „Apple“ akcijų vertė smuko 35 procentais.

„Greenlight Capital“ savininką žiniasklaida vadina investuotoju aktyvistu, nes jis dažnai randa klaidų kompanijų, kurių akcijoms prekiaujama akcijų rinkoje, darbe. Teigiama, kad D. Einhornas išpranašavo banko „Lehman Brothers“ bankrotą dar 2007 metais, likus maždaug metams iki banko griūties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)