Puslapis „Fudzilla“, remdamasis „Intel“ generalinio direktoriaus Briano Krzanicho komentarais, praneša, kad procesorių gigantas neturi iliuzijų, jog „Windows 10“ pasirodymas atgaivins asmeninių kompiuterių (PC) rinką.

Asmeninių kompiuterių rinka, jo teigimu, arba išliks tame pačiame lygmenyje, arba netgi susitrauks maždaug 5 procentais.

Didžiausias augimo perspektyvas „Intel“ mato serverių segmente ir mobiliems įrenginiams skirtų procesorių rinkoje. Tiesa, pastarojoje rinkoje „Intel“ negali pasigirti bent kažkokiais teigiamais rezultatais: atitinkamas „Intel“ padalinys per praėjusius metus patyrė net 4 mlrd. JAV dolerių nuostolį.

Vis tik ekspertai tikisi, kad šiemet „Intel“ parduos nuo 46 iki 50 mln. procesorių planšetiniams kompiuteriams, o štai išmaniųjų telefonų segmente pasiekti norimų tikslų bus labai nelengva, tačiau net ir šiuo atveju „Intel“ turėtų užimti apie 2-4 proc. rinkos. Specialistai mano, kad „Intel“ turi užsispyrimo, kad pasiektų norimą tikslą išmaniųjų telefonų rinkoje, tačiau lieka neatsakytas klausimas, ar visa tai kompanijai atneš pelno.