iPhone“ savininkai nuostabia nuotraukų redagavimo programėle „Instagram“ naudotis galėjo jau gana seniai, o štai nuo vakar ji džiugina ir „Android“ naudotojus.

Paprasta suprasti dėl ko „Instagram“ kūrėjai taip ilgai lūkuriavo prieš išleisdami programėlę – visų pirma, reikėjo užtikrinti, kad ji ir kitoje operacinėje sistemoje priverstų ją atsisiuntusius nejučiomis pasakyti „Eik tu sau!“ - taip pat buvo ruošiamasi ir dideliam norinčių kuo greičiau atsisiųsti programėlę kiekiui.

Ir gerai, kad antplūdžio buvo tikėtasi – pirmosiomis valandomis po programėlės pasirodymo „Google Play“ (anksčiau ši paslauga vadinosi „Android Market“) buvo atsisiunčiama po 2000 programėlės kopijų per minutę.

„Instagram“ pastaraisiais metais labai sparčiai populiarėjo, ją naudojant redaguota ir paviešinta milijardai nuotraukų, buvo sukurta ne viena trečių šalių paslauga, siūlanti pridėtinės vertės paslaugas „Instagram“ programėlei – pavyzdžiui, nuotraukų spausdinimo paslauga.

„Instagram“ programėlės „Android“ versija veikia beveik taip pat, kaip ir „iOS“ versija, tačiau šiek tiek skiriasi vartotojo sąsaja, kuriai labiau būdinga kampuotesnė „Android“ programėlių išvaizda.

Visgi programėlės naudojimas iš esmės nesiskiria ir vartotojams siūlo lygiai tą patį, ką ir programėlė, esanti daugelyje „iPhone“ telefonų. Programėlės kūrėjai dabar giriasi, kad ja naudojamasi 15 mln. įrenginių su „iOS“ sistema, o išleidus „Android“ versiją vartotojų skaičius gali nesunkiai padvigubėti.

Tiesa, greitam nemokamos programėlės plitimui šiek tiek koją gali kišti santykinai nemažas jos dydis – 13 MB – ir tai, kad ji veiks tik „Android 2.2“ ir naujesnėse operacinės sistemos versijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją