„Intel“ teigia, kad šie lustai yra bent tris kartus taupesni, bei apie keturis kartus galingesni už savo pirmtakus, be to, juose integruotos iki 30 kartų galingesnės grafikos mikroschemos, leidžiančios ekrane atkurti ypač didelės 4K raiškos vaizdus.

Visos šios savybės turėtų paskatinti lengvų, plonų ir galingų, bet tuo pačiu ilgai be elektros lizdo išbūnančių nešiojamųjų kompiuterių bei planšečių bumą. Taip pat naujieji šeštos kartos procesoriai turi potencialą pagaliau įsukti daiktų interneto ir išmaniųjų namų revoliuciją, mat tokie lustai tobulai tinka montuoti į įvairius buitinės technikos prietaisus. Pasak „Intel“ viceprezidento Kirko Skaugeno, jau per artimiausius kelis metus visi elektros energiją naudojantys prietaisai taps išmaniais ir turės procesorius viduje. O kad naujieji „Intel“ lustai šį tą gali, rodo ir parodoje Berlyne užderėjęs gausus juos naudojančių kompiuterių derlius.

„Toshiba“ nešiojamųjų kompiuterių „Radius“
Vienas įspūdingiausiai atrodančių yra 12 colių įstrižainės „Lenovo Ideapad Miix 700“ – plonytis „tabletas“ su ekrano dėklu, tuo pačiu atliekančių klaviatūros vaidmenį. Viduje montuojami „Skylake“ procesoriai ir iki 8 gigabaitų darbinės atminties šią planšetę paverčia pilnaverčiu „Windows 10“ kompiuteriu – klausimas tik, kaip ilgai laikys jo baterija. „Miix 700“ įtartinai panašus į „Microsoft Surface Pro 3“ – kiek keista matyti vieną didžiausių kompiuterių gamintojų taip akivaizdžiai kopijuojančią „Microsoft“.

IFA parodos lankytojų ir ekspertų simpatijų sulaukė ir „Toshiba“ nešiojamųjų kompiuterių „Radius“ serija, kurių ekranai gali būti atlenkiami 360 laipsnių kampu ir taip pavirsti planšetėmis. Ypač elegantiškai atrodo 12 colių įstrižainės „Radius 12“, turintis 4K raiškos ekraną bei vartotojo veidą atpažįstančią kamerą. Tiesa, kas pastebės tokios milžiniškos raiškos privalumus tokiame nedideliame ekrane – neaišku, bet turbūt „Toshiba“ sukūrė tokį įrenginį vien tam, kad pademonstruotų, ką gali.

Šių metų IFA parodoje atgijo ir žaidimų „noutbukų“ mada – štai „Asus“ pademonstravo pirmą pasaulyje vandeniu aušinamą nešiojamąjį kompiuterį GX700 (pavaizduotas pagrindinėje nuotraukoje). 17 colių įstrižainės ir 4K raiškos ekraną turintis „monstras“ atrodo, kaip įprastas storas ir sunkus žaidybinis „noutbukas“. Tačiau, kai prie jo neprijungiama gan stambių gabaritų aušintuvas, apie tai, kad jį galima kur nors pernešti, galima ir pamiršti. Galbūt GX700 išeis užmarštin, kaip dar vienas egzotiškas, bet nepraktiškas įrenginys, o gal jis paskatins inžinierius tobulinti šią technologiją. Sužinosime po kelių metų.

 „Asus VivoStick“
Dar vienas įspūdingas parodos eksponatas yra „Asus VivoStick“ – kompiuteris USB atmintinės dydžio korpuse. Šis mažylis gali būti jungiamas prie bet kokio ekrano HDMI jungtimi, viduje turi „Intel“ procesorių bei 2 gigabaitus darbinės atminties. „Asus“ kažkaip sugebėjo jame įtalpinti net du USB ir vieną ausinių lizdą. „Intel“ pristatė labai panašų, tik galingesnį kompiuterį „Compute Stick“, tad galima prognozuoti, kad artimiausiu metu atsiras daugiau tokių mikrokompiuterių.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)