Tinklalapio Gigaom.com šaltiniai nurodo, kad apie sandorį bus pranešta kitą savaitę.

Nurodoma ir sandorio suma – daugiau nei 50 mln. JAV dolerių (126 mln. Lt).

Kalifornijoje (JAV) įsikūrusi „GetJar”, kuri, pasak tinklalapio, anksčiau buvo įvardinama kaip mobiliųjų programėlių platinimo lyderė, šiuo metu yra pardavimo procese Kinijos bendrovei „Sungy Mobile Limited”.

Minėta kinų bendrovė platina ir plėtoja progaminę įrangą „Android” aplinkoje.

„Sungy” buvo įkurta 2004 m. Dengo Yuqiango ir Zhango Xiandongo. Bendrovė sugebėjo pritraukti rizikos fondų investicijų, o 2008 m. pristatė programėles „Android” operacinei sistemai. Bendrovės akcijos nuo 2013 m. kotiruojamos akcijų biržoje.

Bendrovės kapitalizacija vertinama per 680 mln. dol (1,72 mlrd. Lt).

„GetJar”, kurios istorija prasidėjo 2004 m. Lietuvoje, sugebėjo pritraukti 42 mln. dol. investicijų iš rizikos fondų (106 mln. Lt)

Kodėl „GetJar“ sudomino „Sungy“? Atsakymas – sparčiai didėjantis programėlių kiekis parduotuvėse. Daugiau nei milijonas programėlių oficialioje „Android“ programėlių parduotuvėje „GooglePlay “ reiškia, kad pasauliui reikalingi ir geresni programėlių atradimo įrankiai, o „Sungy“ nusprendė, kad „GetJar“ vartotojų bazės analizės įrankiai gali išspręsti šį klausimą.

Programėlių atradimas (kurį galima pavadinti ir pagalba programėlių kūrėjams platinti savo produktą) gali būti patraukli verslo sritis – tai įrodo ir „Facebook“ patirtis. Vien iš mobiliųjų paslaugų „Facebook“ uždirbo 1,24 mlrd. JAV dolerių – didelė jų dalis yra iš reklamų, susijusių su programėlių diegimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)