Nepriklausau tai rinkos daliai, į kurią telefonas atvirai, bet ne oficialiai orientuotas, tačiau pasistengsiu įrenginio savybes nusakyti kuo objektyviau.

Pradedame nuo dėžutės. Didoka, slyvų spalvos, „prabangiai“ atidaroma (ištraukiant už medžiaginio dirželio). Ir dėžutės turinys atrodo prabangus – ne tik standartiniai dalykai (pats telefonas, vienas kitas laidas, adapteris įkrovimui iš elektros tinklo ir ausinės), bet ir keletas malonių dalykėlių: „HTC Charm“ priedas, „dokas“, paverčiantis telefoną staliniu laikrodžiu bei dėklas.

Išbandžius baltą į odinį panašų dėklą jis iškarto dedamas atgal į dėžutę – galbūt trūksta kantrybės, galbūt jis po kurio laiko taptų maloniu, bet naujas dėklas yra labai ankštas, todėl kam nors paskambinus gali būti, kad tiesiog nebūtų spėta laiku ištraukti telefono.

Ausinės yra patobulintos ir krenta į akį – su kietesniais, plokščiais guma dengtais laidais, todėl bent jau teoriškai jos neturėtų susipinti į mazgą. Deja, jos pasižymi kitu trūkumu, kuris yra kur kas rimtesnis nei susiveliantys laidai – ausų kištukai tiesiog nesilaiko ir iškrenta iš ausų. Matyt, šiuo atveju „Beats Audio“ (HTC partnerių) ausinės būtų kur kas geresnis pasirinkimas.

„HTC Charm“ - prie ausinių kištuko ilgu laidu jungiamas švytintis kubelis - atrodo puikus tik iš pirmo žvilgsnio. Sutinku, tai yra gana unikalus dalykas, pranešantis apie tai, kad kažkas skambina ar atsiuntė žinutę, tačiau pakako jį panaudoti vieną kartą ir priedas keliavo atgal į dėžutę. Mat tvirtinimo detalė, kuria jis neva turėtų būti prisegamas prie rūbo ar rankinės šono, yra gana kieta ir nepatogi – šioje vietoje, matyt labiau tiktų didesnė (bet būtinai elegantiška) skalbinių segtuką primenanti tvirtinimo detalė. Be to, šviečiantis kubelis gerai matosi tik tamsoje, o dieną jo pašviesėjimą labai sunku pastebėti. Ir trečiasis Lietuvoje gana aktualus trūkumas – kad šiuo priedu galima pasinaudoti kaip inkaru traukiant telefoną iš rankinės. Deja, sunku sugalvoti saugumo priemonę, kuri leistų taip telefoną ištraukti tik šeimininkei, bet ne kokiam piktavaliui žmogėnui viešo transporto priemonėje.

Pats telefonas – panašios į dėžutės slyvų spalvos, gana kompaktiškas ir malonus rankoje. Tiesa, taip pat galima pasirinkti smėlio spalvos aparatą. Galbūt keistokai atrodo tai, kad telefonas skirtas moterims (t.y., dėmesio dizainui turėtų būti skirta daug), tačiau jo apatinėje dalyje keista dizaino detalė yra „dvigubas pagurklis“ – dvispalvė nuožulnuma. Nors dėl skonio nesiginčijama. Telefono matmenys – 119 x 60,8 x 10,85 mm, svoris – 130 gramų.

Galinės sienelės nuėmimas yra nelabai patogus – ypač moterims: sienelę reikia nustumti žemyn ją spaudžiant. Iš pirmo karto tai pavyko padaryti gana sunkiai ir tik panaudojus ganėtinai grubią jėgą, nors vėliau dangtelį nuimti buvo lengviau. Akumuliatoriaus įkrovimo ar prijungimo prie kompiuterio lizdas yra paslėptas po mažu plastikiniu dangteliu. Galinėje sienelėje žemiau fotoaparato – trys kontakto taškai, reikalingi telefono prijungimui prie „doko“.

Telefono viduje yra šiuolaikiniu požiūriu gana kuklus 1 GHz procesorius, 768 MB darbinės atminties ir 4 GB vidinės atminties (tiesa, tik 1 GB laisvas). „microSD“ lizdas suteikia galimybę išplėsti vidinę atmintį dar 64 gigabaitais. Standartinėje pakuotėje yra 8 GB atminties kortelė.

O štai įsijungus telefoną pasitiks kiek modifikuota „Android“ operacinės sistemos vartotojo sąsaja „Sense 3.5“ (tai – pirmasis HTC telefonas su nauja sąsaja). Kai kurie pakeitimai yra malonūs akiai ir visai patogūs. Kiti sujaukia standartinį suvokimą apie tai, kaip turi atrodyti „Android“, verčia ilgiau knistis norint atlikti pageidaujamus veiksmus ir apsunkina telefono kontrolę.

Malonieji akiai pakeitimai yra išplečiami dažniausiai naudojamų funkcijų langeliai ekrano kairėje pusėje – pašto, žinučių, kalendoriaus ir fotoaparato. Apačioje – apvalūs programėlių meniu įjungimo ir skambinimo režimo mygtukai. O sumaištį kelia nustatymų keitimas, aktyvuojamas perbraukiant ekraną nuo viršaus žemyn: nustatymai padalinti į dvi skiltis ir nė vienoje iš jų nėra pasiūlymo prisijungti prie belaidžio interneto tinklo.

Nors telefono ekranas nėra labai didelis (3,7 colio, 480 x 800 raiškos), vaizdo kokybė yra puiki, tikslumas liečiant pirštu geras. Fotografijos savo kokybe atsilieka nuo „muilinių“ - aparatas labai jautrus šviesumui ir ne idealiomis apšvietimo sąlygomis fiksuoti vaizdai būna gerokai triukšmingi.

Akumuliatoriaus talpa (1600 mAh) yra visiškai pakankama bet kokiai veiklai – dienai energijos neabejotinai užteks net aktyviai naudojantis belaidžiu internetu, klausant muzikos ar žiūrint filmus, o nakčiai telefoną tiesiog labai smagu pasistatyti ant „doko“ be didelio vargo ieškant laido. Tiesa, tai reiškia, kad vienas kištukinis lizdas, esantis netoli lovos, bus beveik nuolat užimtas.

Taigi, reziumuojant galima teigti, kad pats telefonas techniniu požiūriu yra nestebinantis niekuo išskyrus spalvą, vartotojo sąsaja išskiria telefoną iš kitų „Android“ įrenginių minios. Bet labiausia telefoną iš konkurentų išskiria priedų gausa, tik deja, ne visi priedai yra verti dėmesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją