Naujausi duomenys rodo, kad „Huawei“ pralenkė „Apple“ bei dabar pagal pardavimus užima antrąją vietą, nors bendrovė yra praktiškai draudžiama Jungtinėse Valstijose.

„Huawei“ mobiliųjų telefonų padalinio direktorius Richardas Yu tokią viltį išreiškė pirmosios 2018 metų pusės finansinių rezultatų pristatyme.

„Jokių abejonių, kad kitais metais tapsime numeris du. Ketvirtąjį kitų metų ketvirtį galime tapti ir numeris vienas“, – „Huawei“ būstinėje Šendžene sakė R. Yu, pridūręs, kad „pastarieji šeši mėnesiai buvo nuostabūs“.

Kaip parodė tyrimų įmonės „International Data Corporation“ (IDC) paskelbti duomenys, „Huawei“ per šių metų antrąjį ketvirtį atėmė iš „Apple“ antrą vietą pasaulio išmaniųjų telefonų rinkoje.

Didžiausios pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojos titulą išsaugojo Pietų Korėjos plataus vartojimo elektronikos milžinė „Samsung“, pardavusi 71,5 mln. išmaniųjų telefonų.

O „Huawei“ išsiveržė į antrą vietą, pardavusi 54,2 mln. telefonų, parodė IDC kas ketvirtį atliekamas mobiliųjų telefonų pardavimų visame pasaulyje tyrimas.

Tai buvo pirmas kartas nuo 2010 metų pradžios, kuomet „Apple“ nepapuola į pirmąjį dvejetuką.

„Huawei“ įspūdingus rezultatus demonstruoja nepaisant to, kad gamintojas iš esmės yra uždraustas Jungtinėse Valstijose, kur valdžia itin įtariai žiūri į bendrovės ryšius su Kinijos vyriausybe. Patys „Huawei“ tokius kaltinimus neigia jau ilgą laiką.

Nors „Huawei“ neturi prieigos prie JAV rinkos, įmonė ėmėsi veiklos kituose regionuose – už prieinamą kainą siūlomais įtaisais jie prekiauja Europoje, Azijoje ir Afrikoje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)