Deja, pagerėjusi asmeninių kompiuterių padalinio veikla nepadėjo smarkiai pagerinti bendrų finansinių rodiklių, nors HP pajamos per metus ir užaugo 1,3 proc. iki 27,6 mlrd. JAV dolerių. HP vadovybė džiaugiasi, kad pirmą kartą per paskutinius 11 ketvirčių pajamos nesumažėjo.

Analitikai prognozavo, kad HP pajamos sudarys 27 mlrd. dolerių, todėl pasiekti rezultatai viršijo lūkesčius.

HP prezidentė Meg Whitman išreiškė viltį, kad kompanija sugebės padidinti savo dalį asmeninių kompiuterių rinkoje, kuri šiuo metu konsoliduojasi, todėl rinkos dalyviams kyla nauji iššūkiai.

Meg Whitman teko imtis nepopuliarių priemonių, skirtų kompanijos veiklos rezultatams gerinti: buvo masiškai atleidžiami darbuotojai, atsisakoma kai kurių verslo krypčių. Tiesa, dabar HP vadovė įsitikinusi, kad kompanija yra daug stipresnė, nei anksčiau.

HP serverių padalinys sugebėjo pajamas padidinti 2 proc., kadangi dalis verslo atstovų atsisakė idėjos pirkti IBM produkciją. Pastarosios kompanijos x86 suderinamų serverių padalinys buvo parduotas kinų kompanijai „Lenovo“, todėl neužtikrintumo kankinamus klientus į savo pusę patraukė HP.

Ypač prastai HP asmeniniai kompiuteriai pasirodė Rusijos ir Kinijos rinkose, nors pastarojoje šalyje į amerikiečių produkciją dėmesį atkreipė daugiau verslo atstovų, nei anksčiau.

Programinės įrangos srityje HP ketina akcentuoti „debesų“ technologijas. Dabar turimos finansų atsargos leidžia kalbėti apie kitų firmų, naujų verslų įsigijimą. Visa tai turėtų kompensuoti mažėjančias pajamas iš programinės įrangos ir spausdintuvų pardavimų, mažėjančių įplaukų iš paslaugų, kurios teikiamos verslo klientams.