MPAA teigimu, civiliniais ieškiniais bus siekiama prisiteisti iki 30 tūkst. JAV dolerių kompensaciją už kiekvieną neteisėtai platinamą filmą.

MPAA atstovas minėjo, kad ieškiniai buvo pareikšti visose Jungtinėse Valstijose, tačiau nenurodė tikslaus jų skaičiaus.

Asociacijos direktorius Johnas Malcolmas, atsakingas už tarptautinę kovą su piratavimu, gynė sprendimą neskelbti žmonių, kuriems buvo pareikšti ieškiniai, skaičiaus. "Tai - nesvarbu, - sakė J.Malcolmas. - Nesvarbu ar ieškinių dešimt, ar penki šimtai. Norima parodyti, kad pasislėpti nepavyks".

Prieš savaitę MPAA paskelbė, jog lapkričio 16 dieną pradės reikšti ieškinius pagal JAV autorių teisių įstatymą. Asociacijos teigimu, dėl šias teises pažeidžiančio piratavimo studijos kasmet netenka milijardų dolerių.

Anksčiau kovą su neteisėtu rinkmenų parsisiuntimu, kopijavimu ir mainais pradėjo muzikos įrašų sektorius, pareiškęs ieškinius daugiau kaip 5 tūkst. žmonių.

MPAA prezidentas Danas Glickmanas teigė: "Kino sektorius privalo imtims teisinių priemonių prieš asmenis, kurie internete vagia mūsų filmus. Mūsų sektoriaus ir tūkstančių jame sukurtų darbo vietų ateitis turi būti visomis įmanomomis priemonėmis apsaugoti nuo šių atvirų vagysčių".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją