Lietuva tapo trečiąja šalimi Vidurio ir Rytų Europoje, kur išankstinio mokėjimo paslaugų sąskaitas galima papildyti per tiesioginio ryšio loterijų sistemą.

Čekijoje ir Slovakijoje šis sąskaitų papildymo prekybos būdas yra pats populiariausias, nes yra patogus vartotojams - daugėja pasirinkimo galimybių, didėja nominalų įvairovė, kuri prekiaujant popierinėmis papildymo kortelėmis būtų sunkiai įgyvendinama.

Šiuo atveju nėra kortelių išvežiojimo ir perdavimo dokumentų, nėra likučių skaičiavimo. Tiesiog kiekviena pirkimo operacija, kaip ir loterijos bilieto turinys, fiksuojama dubliuotoje atminties sistemoje. Šios sistemos duomenimis naudojasi ir parduotuvės, ir GSM operatoriai, ir “Lotelita”.

Per loterijos “Perlas” terminalus pasipildyti savo mobiliojo telefono sąskaitą gali bet kurio operatoriaus klientas. Šiuo metu „Bitė GSM“ per terminalus siūlo įsigyti Labas kvitą, “Omnitel” abonentai per terminalą gali papildyti sąskaitas Extra ID kortele arba Extra kodu, “Tele2“ parduoda Pildyk kodus, kuriais pildytis gali ir Pildyk, ir Mažylio paslaugos vartotojai, “Simas” siūlo pasipildyti Ežį.

Vartotojai, atliekantys išankstinio mokėjimo paslaugų sąskaitos papildymus per terminalą, neturėtų baimintis dėl operacijos greičio: sparčios loterijos “Perlas” ryšio sistemos dėka pirkimo-pardavimo operacija bus atlikta per 3-6 sekundes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją