Problema iškilo kritiniu perėjimo prie aerodinaminio skrydžio momentu, lėktuvo bandymo ataskaitoje pranešė DARPA.

„Iki to laiko, kol buvo prarastas signalas, pavyko surinkti daugiau nei devynių minučių duomenų, – teigiama pranešime. – Pagal pirminius parodymus, lėktuvas nukrito į Ramųjį vandenyną, skrisdamas numatytu maršrutu.“

Aparatas pakilo 7:45 iš Vandenbergo oro pajėgų bazės, esančios už 200 km į šiaurės vakarus nuo Los Andželo. Tai buvo antrasis iš dviejų suplanuotų „Falcon Hypersonic Technology Vehicle-2“ skrydžių. Pirmosios misijos metu taip pat nutrūko ryšys su lėktuvu.

Mažas lėktuvas buvo ieties smaigalio formos. Jis buvo sukurtas JAV kariuomenės iniciatyva, kurios pagrindu siekta išplėtoti reagavimo į pavojus aparatą, kurio greitis garso greitį viršytų bent 20 kartų ir kuris bet kurį pasaulio tašką galėtų pasiekti mažiau nei per valandą.

HTV-2 sukurtas kaip atsijungiantis nuo raketos nešėjos, manevruojantis atmosferoje 21 tūkst. km per valandą greičiu ir galiausiai pagal planą įkrentantis į vandenyną.

Gynybos analitiko Johno Pike‘o iš Globalsecurity.org nenustebino šis nepavykęs bandymas, nes hiperultragarsinių skrydžių testavimo programa yra dar tik ankstyvoje stadijoje.

Falcon HTV-2 skrydžio modelis:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją