Jie rekomenduoja individualiems asmenims ir bendrovėms atnaujinti naršykles „kuo skubiau“.

„Google“ pagrasino pasitraukti iš Kinijos rinkos po „sudėtingų ir tikslingų“ puolimų, kurie, jų teigimu, buvo organizuoti Kinijoje.

Programišiai pasinaudojo „Microsoft's Internet Explorer (IE)“ naršyklės defektu, nusitaikę į Kinijos žmogaus teisių aktyvistų „Gmail“ elektroninio pašto duomenis.

Po to, kai „Google“ atskleidė šią informaciją, Prancūzijos ir Vokietijos vyriausybės patarė šių šalių piliečiams naudoti kitą naršyklę, iki kol bus išspręsta ši problema.

„Microsoft“ sureagavo, skubiai atnaujindama naršyklę, likus beveik trims savaitėms iki įprasto apsaugos atnaujinimo.

Tačiau dabar „Google“ pareiškė, kad palaipsniui nutrauks šios naršyklės palaikymą, „pradedant nuo „Google Docs“ ir „Google Sites“. Todėl kai kurios „pagrindinės programų funkcijos“ neveiks, naudojant IE6.

„Google Docs“ yra bendrovės atsakas į tokius gaminius, kaip „Microsoft Office“, o naudodami „Google Sites“, žmonės gali kurti interneto svetaines.

„Per pastaruosius dešimt metų internetas išsivystė nuo paprastų tekstinių interneto svetainių iki sudėtingų interaktyvių programų, kuriose naudojami vaizdo ir balso įrašai“, – rašo tinklaraštyje Rajenas Shethas iš „Google“. „Deja, senos naršyklės negali efektyviai išnaudoti naujų galimybių”.

Maždaug 20 proc. interneto vartotojų vis dar naudoja devynių metų senumo naršyklę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją