„Google“ paskelbė uždirbę 9,7 mlrd. JAV dolerių – nors tai yra 16 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, analitikai prognozavo dar didesnes pajamas, rašo BBC.

Tuo tarpu „Microsoft“ uždirbo 4,5 mlrd. dolerių, bet kartu paskelbė, jog nurašys 900 mln. dolerių dėl to, jog „Surface“ pardavimai yra gerokai prastesni už prognozes, todėl jų kainą teko sumažinti trečdaliu.

„Microsoft“ pastangoms padidinti savo pajamas pardavinėjant „Windows 8“ sutrukdė jau penkerius metus iš eilės mažėjantys asmeninių kompiuterių pardavimai – jų naujos operacinės sistemos išleidimas nepagerino.

Nors „Google“ ketvirčio pajamos per metus paaugo daugiau nei 16 procentų, analitikai tikėjosi dar didesnio augimo. Daugiausiai pinigų bendrovei atnešė interneto reklamos – šios veiklos pajamų augimas buvo 19 procentų.

Kitą „Google“ pajamų dalį sudaro mobiliosios reklamos – jos yra pigesnės. Būtent jos ir lėmė galutinę pajamų sumą.

Bendrovės generalinis direktorius Larry Page sakė, kad adaptavimasis prie mobiliosios rinkos yra vienas iš rimtesnių iššūkių, su kuriuo tenka susidurti „Google“.

„Perėjimas nuo vieno ekrano prie daugelio ekranų naudojimo bei mobilumo „Google“ kuria milžiniškas perspektyvas“, - sakė L. Page'as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)