„Chrome“ į priekį išsiveržė pasiekę 32,76 proc. visų interneto naršyklių dalį, o „Internet Explorer“ rinkos dalis susitraukė iki 31,94 procento – pastarosios naršyklės rinkos dalis kelis paskutiniuosius metus nuolat mažėjo.

Kovo mėnesį „Chrome“ vienai dienai jau buvo išsiveržusi į naršyklių lyderio poziciją, tačiau tai buvo savaitgalinis „paūmėjimas“, kuomet žmonės iš namų gali naudotis tokia naršykle, kokia jiems labiausiai patinka, o ne ta, kuri įdiegta darbo kompiuteryje. Šį kartą beveik vieno procento pranašumas laikosi jau visą savaitę.

Tiesa, nors „Chrome“ yra populiariausia naršyklė pasaulyje „Internet Explorer“ stipriai laikosi populiariausios JAV naršyklės pozicijoje - „Microsoft“ kūrinys šioje rinkoje užima 37 proc., o „Google“ naršyklė – tik 23 procentus ir yra nežymiai aplenkusi „Mozilla Firefox“ (22 proc.).

Naršyklių statistika pagal "StatCounter"

Ir nors „StatCounter“ duomenys yra vertinami kaip patikimi, skirtingų naršyklių statistiką stebinčių bendrovių pranešimai skiriasi labai smarkiai. Pavyzdžiui, „NetMarketShare“ rodo, kad šį mėnesį „Internet Explorer“ rinkos dalis buvo 54 proc., „Firefox“ dalis – 20 proc., o „Chrome“ liko tik 19 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)