Bendrovės vadovas Stephenas Elopas, pasidžiaugęs, kad "Nokia Asha" pardavimai sekasi puikiai, pristatė naujus šios biudžetinių telefonų serijos atstovus: "Asha 500", "Asha 502" ir "Asha 503" su blizgiais, tarsi ledo kubelyje įšalusiais korpusais, patobulinta "swipe" valdymo technologija ir palengvintomis nuotraukų dalijimosi internetu galimybėmis.

"Asha 500" kamera bus 2 MP raiškos ir jis kainuos 69 JAV dolerius, "Asha 502" su 5MP kameraa kainuos 89 JAV dolerius, o "Asha 503" su 5 MP kamera ir 3G ryšio galimybe kainuos 99 dolerius.

Kaip ir tikėtasi, S. Elopas pristatė naują, išaugusį "Lumia" telefonų serijos narį - "Nokia Lumia 1520" su 6 colių įstrižainės ekranu, kuriame telpa ne du, o trys piktogramų stulpeliai. Šiame telefone yra 20 MP "PureView" kamera su optikos stabilizavimo sistema, suteikianti galimybe fotografuoti naudojant skaitmeninio priartinimo galimybę ir tuo pačiu neprarandant nuotraukų kokybės. Įdomu ir tai, kad nufotografavus išsaugoma ne tik priartinta, bet visa nuotrauka, kurią gali užfiksuoti jutiklis, todėl, jei naudotojas nėra patenkintas užfiksuotu vaizdu, jis gali savo nuotrauką "susimažinti" (t.y., pereiti į pilnos nuotraukos vaizdą) ir pasirinkti kitą nuotraukos dalį, kurią norėtų išsaugoti neprarandant vaizdo kokybės.

Naujame telefone atsirado ir filmavimui skirta patobulinta garso įrašymo funkcija - "Nokia" į telefoną įmontavo net keturis mikrofonus, leidžiančius įrašyti kryptinį stereo garsą.

Telefone yra 32 GB vidinės atminties ir galimybė išplėsti atmintį papildomais 64 GB su "microSD" kortele. Jame sumontuotas "Qualcomm Snapdragon 800" keturių branduolių procesorius. Naujasis didelio ekrano "Nokia" ekranas kainuos 749 dolerius, tiesa, jo mūsų rinkoje gali tekti gerokai palūkėti.

Šaunu tai, kad "Nokia" paskelbė, jog per ateinančias savaites užpildys bene didžiausią spragą programėlių fronte - nuo šiol ir "Nokia" naudotojai galės atsisiųsti "Instagram".

S. Elopas susirinkusius žurnalistus nustebino dar vienu dideliu telefonu su 6 colių įstrižainės ekranu - "Nokia Lumia 1320" su dviejų branduolių procesoriumi ir 5 MP raiškos kamera. Telefonas, labiau skirtas jaunimui, kainuos 339 JAV dolerius.

Vis didesnių įrenginių pristatymo vajus tuo nesibaigė - "Nokia" vadovas pristatė ir planšetinį kompiuterį "Lumia 2520" su LTE ryšio galimybe, net dienos šviesoje ryškiai šviečiančiu ekranu, kuris padengtas įbrėžimams atspariu "Gorilla Glass 2" stiklu. kompiuteryje yra 6,7 MP galinės sienelės kamera su f/1.9 diafragma.

Kaip ir tikėtasi, planšetiniame kompiuteryje veikia riboto funkcionalumo "Windows RT" operacinė sistema. Kitaip tariant, jame veiks tik programėlės, kurias atsisiųsite iš "Windows Store" programėlių parduotuvės, kurioje pasiūla yra santykinai skurdoka. Kompiuteris kainuos 499 JAV dolerius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)