Daugelis generalinių direktorių į pasaulio spaudos antraštes patenka už savo šiurkščius, nepagarbius ar protingus pasisakymus, tačiau geriausiai juos kaip vadovus pažįsta jų pačių samdiniai. Dėl to kiekvienais metais karjeros svetainė „Glassdoor“ apklausia šimtus tūkstančių žmonių iš visų pramonės šakų ir publikuoja 50 geriausiai įvertintų vadovų sąrašą, rašo cnet.com.

O 2013 metų sąrašo pirmoje pozicijoje atsidūrė Markas Zuckerbergas – jam siekti tokio vertinimo nesutrukdė nei akcininkų kaltinimai dėl sukčiavo teikiant pirminį viešąjį siūlymą (IPO), nei gana nevienareikšmiška reakcija į „Timeline“ ir „Graph Search“ paslaugas. Nepaisant sunkumų, 99 proc. „Facebook“ darbuotojų šį vadovą per pastaruosius 12 mėnesių vertina teigiamai. Tai reiškia, kad M. Zuckerbergo vertinimas per metus pagerėjo 14 procentų.

Sąraše net 20 pozicijų užima įvairių pakraipų IT bendrovių vadovai: SAP vadovaujantis Billo McDermotto ir Jimo Hagemanno Snabe tandemas yra antroje vietoje, „Qualcomm“ vadovas Paulas Jacobsas yra aštuntoje vietoje, „Google“ vadovas Larry Page'as 11 vietoje, „Salesforce“ lyderis Marcas Benioffas tryliktas, Jeffas Bezosas iš „Amazon“ yra 16 pozicijoje, Larry Ellisonas iš „Oracle“ 46 vietoje, Michaelas Dellas iš „Dell“ - 49 vietoje.

Praėjusiais metais sąrašo viršūnėje puikavosi „Apple“ vadovas Timas Cookas, kurį teigiamai vertino 97 proc. jo darbuotojų. Jis ir šiemet yra sąraše, tik kur kas žemiau, 18 vietoje, nors 93 proc. darbuotojų iki šiol jį vertina palankiai.

Pastaruoju metu IT bendrovėms vadovaujančios moterys tampa vis labiau pastebimos, tačiau šiemet į sąrašą nepateko nė viena moteris. Praėjusiais metais į 50 geriausių vadovų sąrašą buvo patekusi Meg Whitman iš HP, tačiau jos teigiamų vertinimų dalis per metus nukrito 1 procentu iki 79, ir to pakako, kad ji nepatektų tarp 50 geriausiųjų vadovų. O štai „Yahoo“ vadovė Marissa Mayer gavo net 87 proc. teigiamų vertinimų. Deja, ji į sąrašą nebuvo įtraukta dėl to, kad savo vadovę įvertino nepakankamas kiekis „Yahoo“ darbuotojų.

Reikia atkreipti dėmesį, kad „Glassdoor“ duomenų nereikia vertinti kaip moksliškai patikimų, mat darbuotojų vertinimai pateikiami savanoriškai – tam reikia, kad darbuotojas turi savo iniciatyva apsilankyti „Glassdoor“ svetainėje. Ši bendrovė tikina, kad į 50 geriausiai vertinamų vadovų sąrašą įtraukti tik tie žmonės, kurie susilaukė bent 100 savo pavaldinių vertinimų per pastaruosius 12 mėnesių. Iš viso per metus savo vadovus įvertino daugiau nei pusė milijono vartotojų, visų vertinimų vidurkis – 68 procentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)